TCS benoemt Joris van Dongen tot head of Financial Services Consulting

19 november 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Tata Consultancy Services (TCS) heeft zijn consultingpraktijk versterkt met de ervaren Nederlander Joris van Dongen.

Als kersverse partner wordt Van Dongen hoofd van de Financial Services Consulting-divisie van de wereldwijde ICT-dienstverlener voor de regio Noord-, West- en Zuid-Europa. Deze praktijk beschikt over teams verspreid over meer dan tien landen.

De in Amsterdam gevestigde Van Dongen brengt meer dan 25 jaar ervaring in consulting en technologie mee naar het bedrijf, met een focus op het financial services-segment. Van Dongen heeft een sterk trackrecord in het uitvoeren van consultingopdrachten, het definiëren van nieuwe digitale strategieën, het ontwikkelen van operationele modellen, business re-engineering, systeemimplementaties en post-fusie integratie.

Joris van Dongen, Head of Financial Services Consulting North West & South Europe, TCS

De nieuwe partner is afkomstig van Capgemini, waar hij aan het hoofd stond van de Financial Services-praktijk in de Benelux. Daarvoor leidde hij gedurende drie jaar de Financial Services Consulting-unit van Cognizant in de Benelux, na een twintigjarige loopbaan bij Accenture. Daar fungeerde hij onder meer als Managing Director binnen de Financial Services-serviceline van het kantoor.

In zijn nieuwe rol wordt Van Dongen onderdeel van het European Consulting Leadership-team.

Tata Consultancy Services (de wereldwijde ICT-dienstverlener wordt geschat op een waarde van $22 miljard) is sinds 1992 aanwezig in Nederland. Het bedrijf ondersteunt zijn klanten met een breed spectrum aan technologie- en IT-outsourcingdiensten, aangevuld met een aanbod van adviesdiensten.