Matthijs Broekman sluit zich aan bij Tax Consultants International

11 november 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Na een dienstverband van ruim twintig jaar bij BDO heeft Matthijs Broekman zich bij Tax Consultants International aangesloten, een bureau dat zich specialiseert in fiscaal advies en belastingrecht.

De 45-jarige Broekman begon zijn loopbaan bij Big Four-kantoor PwC. Twee jaar later maakte hij de overstap naar BDO, waar hij de afgelopen twintig jaar werkzaam was binnen de belastingpraktijk van het accountants- en advieskantoor. De ervaren fiscalist richtte zich daar vooral op corporate organisaties, die hij adviseerde op het gebied van onder andere internationale structuren, fusies en overnames en transfer pricing.

Bij Tax Consultants International, dat in 2000 werd opgericht door voormalig Deloitte- en Arthur Andersen-belastingadviseur en -algemeen directeur Ton Smit, wordt Broekman verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van de corporate-praktijk.

Matthijs Broekman, Senior Tax Consultant, Tax Consultants International

Daarbij zal hij zich vooral richten op partijen in de offshore oliemarkt – denk aan baggerbedrijven, bemanningsbedrijven en equipment lease-partijen. “De offshore-industrie heeft vanuit fiscaal oogpunt een aantal unieke aspecten en is daarom een terrein voor specialisten. Ik heb de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in de sector”, aldus Broekman.

“Ik zie ernaar uit om langdurige relaties aan te gaan met onze huidige en toekomstige cliënten en samen met mijn nieuwe collega’s verder te bouwen aan de praktijk van Tax Consultants International”, voegt hij toe.

Smit reageert verheugd op de aanstelling van Broekman: “De komst van Matthijs is een belangrijke stap om Tax Consultants International naar het volgende niveau te brengen en onze praktijk op onze speerpunten van internationaal belastingrecht, mergers & acquisitions en transfer pricing te versterken.”

Tax Consultants International heeft kantoren in Amsterdam en Rotterdam.