Driven by Values sluit zich aan bij ingenieursbureau Stantec

05 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Driven by Values, een boutique adviesbureau met kantoren in Sittard en Eindhoven, is overgenomen door Stantec, een van de grootste ingenieursbureaus ter wereld.

Met 22.000 werknemers in meer dan 50 landen is de Canadese multinational Stantec een van de grootste spelers op het gebied van engineering, design en projectuitvoering. In ons land heeft Stantec rond de 300 medewerkers in dienst. Daar komen door de overname van Driven by Values nu ruim 30 medewerkers bij.

Met de toevoeging van Driven by Values wil het ingenieurskantoor eerder aan tafel komen te zitten bij opdrachtgevers. Driven by Values werd in 2007 opgericht door de huidige managing partner Dennis Fokkinga en Roel Teeuwen en levert consultancydiensten gericht op de energietransitie.

Driven by Values sluit zich aan bij ingenieursbureau Stantec

Het bureau helpt gemeenten bijvoorbeeld met het verduurzamen van de gebouwde omgeving en het gasloos maken van woonwijken, energiebedrijven bij de transitie naar duurzame energieopwekking, en verschillende partijen bij het opzetten van energiesamenwerkingsverbanden gericht op verduurzaming. Verder is het bedrijf betrokken bij de ontwikkeling van diverse grootschalige warmtenetten.

Strategische overname

Stantec richt zich binnen dergelijke opgaven vooral op de uitvoering. Met Driven by Values aan boord kan het bedrijf nu ook opereren als “een hoogwaardiger adviseur die vroeger in het traject betrokken raakt”, aldus Pieter van der Zwet, directeur van Stantec in Nederland en continentaal Europa. “Dit is echt een strategische overname voor ons.”

Dankzij de toevoeging van Driven by Values vergroot Stantec bovendien zijn expertise in de snelgroeiende markt voor duurzaamheidsdiensten.

Het is voor Stantec de tweede overname in korte tijd in ons land. Eind vorig jaar nam het beursgenoteerde bedrijf het Oosterhoutse Agel Adviseurs over, dat zich richt op advies over de leefomgeving.

Financiële details rondom de deal zijn niet bekendgemaakt. Dennis Fokkinga en Roel Teeuwen hebben al hun aandelen verkocht aan Stantec, maar blijven actief bij Driven by Values. “Ons partnerschap met Stantec biedt een ongelooflijke kans om de impact van onze diensten op wereldniveau uit te breiden”, zegt Fokkinga