Sman Business Value benoemt Tjebbe de Jong tot partner

10 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Sman Business Value, een boutique bureau gespecialiseerd in het uitvoeren van ondernemingswaarderingen voor onder meer transacties, bedrijfsoverdrachten en economische schadebepaling, heeft Tjebbe de Jong benoemd tot partner.

“Wij zijn erg blij om Tjebbe de Jong in ons team te mogen verwelkomen. Met zijn toetreding kunnen we als kantoor voldoen aan de groeiende vraag naar onze diensten op het gebied van waardebepaling, berekening van vermogensschade, herstructurering en commerciële geschillen”, laat het bureau weten.

Sinds de oprichting van Sman Business Value, meer dan 25 jaar geleden, heeft de firma vele opdrachten uitgevoerd voor middelgrote en grote (beursgenoteerde, multinationale) ondernemingen, en voor het midden- en kleinbedrijf. De opdrachtgevers van het bureau zijn actief binnen uiteenlopende branches.

Tjebbe de Jong nieuwe partner bij Sman Business Value

De Jong neemt meer dan dertig jaar aan ervaring in waardebepaling en corporate finance mee naar zijn nieuwe werkgever. Gedurende zijn lange loopbaan heeft hij zijn expertise aangewend in opdracht van ondernemingen, aandeelhouders, advocaten, gerechtelijke instanties, toezichthouders en (semi-)overheidsinstellingen.

In zijn vroegere loopbaan werkte De Jong onder andere zo’n tien jaar voor Alvarez & Marsal, binnen de Nederlandse valuation & dispute-praktijk, en was hij jarenlang actief binnen de corporate finance-praktijken van Rabobank en Deloitte. Hij wordt de derde partner van Binnen Sman Business Value, naast Guido Rooijackers en Arjen Sparrius.

De Jong richt zich in zijn werk vooral op de Nederlandse markt en jurisdictie. In het verleden heeft hij honderden waarderingen, schadeberekeningen en adviesopdrachten uitgevoerd voor zowel internationale bedrijven als voor grotere en middelgrote Nederlandse organisaties. Zo voerde hij opdrachten uit voor onder andere Alstom, Habitat, Job4Us, NS en de Uithof. De Jong is sinds 2007 ingeschreven als gerechtelijk deskundige bij het Landelijk Register Gerechtelijk Deskundigen.

Naast zijn werkzaamheden voor Sman Business Value werkt De Jong bovendien als programmadirecteur bij de specialisatieopleiding voor Gerechtelijk Deskundigen ‘Kopopleiding: de economisch deskundige in civiele schadezaken’ bij het Juridisch PAO van de Universiteit Leiden. Verder is hij werkzaam als docent bij de specialisatieopleiding ‘WHOA-Herstructureringsdeskundige’. Tot slot verzorgt hij regelmatig workshops over waardebepaling en schadeberekening bij advocatenkantoren.

Voorafgaande aan zijn professionele loopbaan studeerde De Jong af in rechten aan de Universiteit Leiden en rondde hij een opleiding bedrijfskunde af aan de Erasmus Universiteit. Daarnaast volgde hij postacademische opleidingen gericht op waardebepaling (Business Valuation aan de Rotterdam School of Management) en schadevaststelling (Onderneming en aansprakelijkheid aan de Grotius Academie).