IT-collectief The Future Partners maakt vliegende start

10 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

The Future Partners, een collectief van ondernemende IT-professionals, heeft ondanks de coronacrisis een vliegende start kunnen maken.

Het collectief, een werkmaatschappij van zakelijke dienstverlener The Future Group, werd vorig jaar opgericht met als doelstelling een landelijk dekkend netwerk van IT-specialisten op te bouwen. Nu, zo'n twaalf maanden na de start, staat de teller nu op meer dan vijftig professionals die zich als mee-ondernemer hebben verbonden aan het initiatief.

Patrick Barbier, Managing Director van The Future Partners, zegt dat hij trots is op de groei, maar voegt direct toe dat de firma het belangrijker vindt dat deze groei gerealiseerd is “zonder de bijzondere cultuur van ons bedrijf uit het oog te verliezen”.

IT-collectief The Future Partners maakt vliegende start

“Als een IT’er wil toetreden bij The Future Partners, dan verwachten we naast de nodige kennis ook dezelfde drive, passie en energie om mee te bouwen. Zo niet… even goede vrienden, maar dan past iemand gewoon niet bij ons collectief. Zo houden we de kwaliteit en de cultuur in stand.”

Omdat elke IT’er die toetreedt ook mee-ondernemer wordt, is er een strenge selectie aan de poort. “Kwaliteit gaat boven alles, want ons netwerk is zo goed als (kennis van) de mensen die erin zitten. Dat nemen we dan ook serieus.”

“Iedere potentiële partner wordt gecheckt op zijn of haar ondernemende ambities, inhoudelijk op de fit met de tribes en persoonlijk op de fit met de community. Aangezien wij iedereen beloven dat zij binnen drie maanden een klus hebben, zit er ook een check op marktfit in ons proces.”

Transitie naar ondernemerschap

Een van de pijlers van The Future Partners is dat IT’ers worden geholpen in hun transitie naar het ondernemerschap. Want ondernemen doe je niet zomaar, en de meeste deelnemers komen uit loondienst of detachering en hebben dus geen eerdere ervaring met op eigen benen staan.

Barbier: “Alle partners hebben reeds ervaring, dus vakkennis hoeven we ze niet bij te brengen. In het driejarige programma versnellen zij hun carrière aanzienlijk. De partners krijgen alle skills aangereikt om te werken aan hun persoonlijke branding, krijgen de handvatten om zich uit verschillende situaties te redden als het gaat om gesprekstechnieken, leren alle facetten van administratie en contracten en ze leren hun impact te vergroten.”

In 2022 verwacht het IT-collectief wederom te verdubbelen naar iets meer dan honderd aangesloten partners.