Joris Feilzer verbindt zich als partner aan RedFoxBlue

04 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Kort na de toetreding van Harald Zeeman en René Ducaneaux heeft RedFoxBlue wederom een nieuwe partner aan het team toegevoegd: Joris Feilzer.

Feilzer brengt jarenlange commerciële en managementervaring mee naar de salesspecialist, opgedaan in nationale en internationale B2C- en B2B-omgevingen. “Ik heb het geluk gehad te mogen werken in diverse sectoren zoals retail, logistiek, de financiële sector en consumentengoederen”, zegt Feilzer.

Na zijn loopbaan te zijn gestart in de internationale effectenhandel bij obligatiehandelaar Wallich & Matthes zag Feilzer een commerciële kans in de last-mile bezorging van grote consumentenaankopen (last-mile betreft de laatste fase van het bezorgen van online bestelde producten bij de consument thuis). Feilzer lanceerde HubHub, een thuisbezorgbedrijf voor XL-producten (zoals meubels) dat werkt in opdracht van consumentenplatforms als Catawiki, BVA Auctions, Marktplaats en Westwing.

Joris Feilzer, Partner, RedFoxBlue

“Met heel veel plezier heb ik HubHub opgebouwd”, aldus Feilzer over zijn bedrijf, dat zes jaar werd overgenomen door PostNL.

De afgelopen jaren was Feilzer werkzaam bij 2theloo als Commercieel Directeur en bestuurslid. Hij was medeverantwoordelijk voor een succesvolle turnaround van het bedrijf. Anno 2021 is 2theloo actief vanuit meer dan 200 locaties in twaalf verschillende landen.

Zijn ervaring gaat hij nu inzetten bij RedFoxBlue, waar hij klanten zal gaan adviseren over salestransformaties en het opschroeven van hun commerciële prestaties. Ook zal hij trainingen verzorgen rondom sales excellence.

“Ik heb voor RedFoxBlue gekozen vanwege hun indrukwekkende ervaring van twintig jaar in de commerciële consultancy. De pragmatische en resultaatgedreven aanpak van RedFoxBlue leidt direct tot resultaatsverbetering. Een aanpak die mij bijzonder aanspreekt. Het geeft enorm veel voldoening en energie om te werken met een enthousiaste groep professionals die bedrijven helpt door het bieden van handvatten waar ze écht iets aan hebben.”

Robert Hamminga, Managing Partner van RedFoxBlue over de toetreding van Feilzer: “Joris is een zeer gedreven professional. Met zijn ervaring als die van werkgever en werknemer weet hij zich moeiteloos te verplaatsen in de meeste complexe situaties. Joris is een visionair en is altijd op zoek naar een oplossing. Hij is niet alleen resultaatgericht maar ook echt een leider en motivator. Zijn kracht ligt in het formeren en uitrollen van succesvolle groeistrategieën.”