Peter Kits leidt digital law-dienstverlening van KPMG

05 oktober 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KPMG heeft zijn partnerteam versterkt met Peter Kits, die leidinggeeft aan de digital law-praktijk van het accountancy- en advieskantoor.

De 48-jarige Kits brengt meer dan twintig jaar aan ervaring in recht mee naar KPMG. De laatste jaren richt hij zich veel op het snijvlak van recht en digitale transformatie. Hij maakt de overstap van Big Four-rivaal Deloitte, waar hij sinds 2015 in dienst was en wereldwijd leidinggaf aan de digital law-praktijk.

Daarvoor werkte Kits tien jaar als advocaat op het gebied van intellectueel eigendom, IT en privacy bij HVG Advocaten en Notarissen, dat onderdeel is van de juridische tak van Big Four-branchegenoot EY. Hij begon zijn loopbaan in 1998 na het afronden van de studie civiel en strafrecht aan de Universiteit van Utrecht (in 2004 rondde hij ook de postdoctorale opleiding Informatierecht af aan de Radboud Universiteit).

Peter Kits, Partner, KPMG

De digital law-praktijk van KPMG waaraan Kits nu leidinggeeft biedt juridische dienstverlening op het vlak van technologie en ICT. Het team werkt nauw samen met de management consultants en technologen van KPMG, waardoor het kantoor integrale digitale transformatiediensten kan verlenen aan zijn klanten.

Kits is gespecialiseerd in onder meer wet- en regelgeving op het gebied van digitalisering, data governance en beheer, cloudcontracten, bescherming van digitale assets en juridische zaken rondom cybersecurity en e-commerce, met een focus op opdrachten in bij financiële instellingen en zorgverleners.

Geweldige uitdaging

“Digitaal recht is een belangrijk aandachtspunt in de digitale transformatieprocessen die KPMG (bege)leidt bij klanten. Het is voor mij een geweldige uitdaging om mijn kennis en ervaring daarbij in te zetten. Zowel in het belang van onze klanten als de samenleving waarin verantwoord digitaliseren een steeds groter goed wordt”, stelt Kits.

Kits rapporteert aan Eric Wesselman, Head of Digital Advisory van de adviestak bij KPMG. Wesselman, die al 25 jaar actief is in het adviesvak en eerder werkte voor drie andere adviesbureaus, laat weten verheugd te zijn met de aanstelling van Kits. “Het is van groot belang dat verdergaande digitalisering op een verantwoorde en veilige manier gebeurt ter bescherming van mens en samenleving. Peter weet als geen ander wat daarvoor nodig is.”

Naast zijn rol bij KPMG is Kits mede-initiatiefnemer van het Toetsingskader Informatiebeveiliging in de zorg en het Platform for Legal Operations and Technology (PLOT) waarin meer dan twintig grote organisaties ervaringen uitwisselen op het vlak van juridische technologie. Verder is hij gastdocent op het gebied van digitaal recht aan de Universiteit Utrecht en gastdocent voor de Healthcare MBA-opleiding van de Universiteit van Amsterdam.