Grant Thornton werkt samen met douanespecialist Customs Knowledge

08 november 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Grant Thornton heeft een partnerschap gesloten met adviesbureau Customs Knowledge, dat gespecialiseerd is in douanevraagstukken. 

Met het partnerschap spelen Customs Knowledge en Grant Thornton in op de toenemende vraag naar een allesomvattende aanpak van zowel het douanerecht als de omzetbelasting bij internationale goederenstromen.

“Deze twee organisaties vullen elkaar inhoudelijk aan”, stelt Bart Boersma, oprichter van Customs Knowledge. “Wij houden ons vooral bezig met douanerecht, terwijl Grant Thornton is gespecialiseerd in grensoverschrijdende btw-vraagstukken. Met de samenwerking kunnen we de markt nog beter bedienen dan we nu al doen.”

Grant Thornton sluit partnerschap met douanespecialist Customs Knowledge

Boersma richtte Customs Knowledge op in 2005 – twee jaar nadat hij zijn meestertitel in Fiscaal Recht behaalde aan de Universiteit Leiden. Het hoofdkantoor van het bedrijf, waar circa twintig professionals werken, zit in Heereveen. Daarnaast beschikt het over vestigingen in Sittard, Bergen op Zoom, Barendrecht en Rotterdam.  

Volgens Robert-Jan Brethouwer, partner bij Grant Thornton, bezorgt het partnerschap beide kantoren meer mogelijkheden om klanten van hoogwaardig advies te voorzien op het gebied van douanekwesties en internationale handelsvraagstukken.

“En dat is een welkome ontwikkeling in deze tijd, waarbinnen veranderingen in de e-commerce btw-regelgeving grote gevolgen hebben voor veel organisaties. Daarnaast sluit de kennis en ervaring van Customs Knowledge uitstekend aan bij de bestaande dienstverlening van Grant Thornton.”

Boersma onderschrijft de woorden van Brethouwer. “Het sterke internationale netwerk van Grant Thornton en onze hoogwaardige expertise op het gebied van douanerecht, vormen gezamenlijk veel voordelen voor opdrachtgevers.”