Grant Thornton lanceert Asian Desk in Nederland

07 september 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Grant Thornton heeft zijn strategische focus op Aziatische klanten in Nederland verder uitgebreid met de lancering van een Asian Desk.

Het wereldwijde accountants- en advieskantoor had al een China Desk in ons land, en die focus is nu nog verder uitgebreid naar de gehele Aziatische regio, door de aanstelling van de ervaren professional Christina Cheng.

Met deze stap treedt het Nederlandse kantoor van Grant Thornton in de voetsporen van veel andere kantoren, waaronder die in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Die kantoren beschikten reeds over speciale teams, gericht op het bedienen van multinationals met Aziatische roots. De Asian Desk van Grant Thornton helpt bedrijven met het volledige spectrum aan zakelijke uitdagingen waarmee deze klanten te maken krijgen wanneer zij in Nederland opereren of zaken doen.

Grant Thornton lanceert Asian Desk in Nederland

Asian Desk

De Desk helpt klanten bijvoorbeeld bij het opzetten van hun activiteiten in Nederland, maar bijvoorbeeld ook met de afhandeling van fiscale vraagstukken, ondersteuning bij investeringen of transfer pricing met andere bedrijfsonderdelen.

Ook geeft de desk onder andere advies over strategie, operaties, financiering, overnames en meer. Uniek aan de Desk is dat de diensten onder toezicht staan van experts van Aziatische origine. Hierdoor kunnen aanwezige cultuurverschillen tussen handelspartners gemakkelijker worden overbrugd.

De nieuwe Dutch Asian Desk zal worden geleid door Christina Cheng, die de overstap heeft gemaakt vanuit Deloitte. Bij het Big Four-kantoor werkte ze de afgelopen zestien jaar binnen het Tax/Transfer Pricing-team. Ze is gespecialiseerd in internationale belastingvraagstukken en inbound investeringsprojecten vanuit Azië naar Nederland. Ook heeft ze ruime expertise in onderwerpen als transfer pricing audit en compliance, evenals het oplossen van belastinggeschillen.

“Wij zijn zeer verheugd met haar komst, omdat haar expertise ons de mogelijkheid biedt om het dienstenaanbod van de voormalige Dutch China Desk uit te breiden naar de nieuwe Dutch Asian Desk”, laat Jacob Mook weten, Head of Tax bij Grant Thornton Nederland,

Strategische dienstenaanbod uitbreiden

In een reactie op haar nieuwe rol geeft Cheng aan: “Grant Thornton geeft mij de mogelijkheid om het strategische dienstenaanbod van Grant Thornton aan Aziatische multinationals verder te ontwikkelen. Grant Thornton werkt nauw samen met haar Aziatische klanten en gaat extra ver als het gaat om het begrijpen van de bedrijfscultuur. Dit geeft me het vertrouwen dat we het samen waar kunnen maken.”

Voor Aziatische bedrijven die op zoek zijn naar groei vormt Nederland binnen Europa een belangrijke markt. Hoewel een relatief klein land, is Nederland voor velen een toegangspoort naar het Europese continent. Daarbij wordt ons land gekenmerkt door een geavanceerde economie, een volwassen fysieke en digitale infrastructuur, een aantrekkelijk fiscaal klimaat en een goede meertalige talentenbasis.