Kearney promoveert Roger van Engelen tot partner in Amsterdam

02 september 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Strategy consultancykantoor Kearney heeft Roger van Engelen benoemd tot partner.

In Amsterdam is een van de meer dan veertig kantoren gevestigd van Kearney, een van ’s werelds grootste strategische adviesbureaus. Binnen dit Nederlandse kantoor mag Roger van Engelen, die werkt  voor de Consumer Products & Retail-praktijk van Kearney, zich sinds kort partner noemen.

“Zijn promotie weerspiegelt zijn bijdrage aan onze klanten en het vertrouwen dat het partnerteam in hem heeft gesteld”, vertelt Remko de Bruijn, een partner in het Amsterdamse kantoor.Roger van Engelen, Partner, Kearney

In zijn consultingcarrière van ruim veertien jaar heeft Van Engelen uitgebreide ervaring opgedaan op het snijvlak van strategie, groei, prestatieverbetering en transformaties. Hij begon zijn loopbaan bij Quintel Strategy Consulting. Toen het boutique adviesbureau in 2011 werd overgenomen door Kearney verhuisde hij mee, en sindsdien is hij gebleven. 

De afgelopen jaren heeft Van Engelen uiteenlopende retailers en grote spelers in de consumentengoederen sector mogen ondersteunen bij grote (digitale) bedrijfstransformaties, fusies & overnames en post-fusie integraties, en op het gebied van kostenverbetering, inkoop, businessmodelinnovatie, marketing & sales en technologie.

Daarbij heeft heeft hij onder meer verschillende opdrachten uitgevoerd in de e-commerce en loterij- en gokbranche. Zijn trackrecord beslaat grote projecten in zowel Nederland als de rest van Europa, maar ook daarbuiten – in Azië, Australië en de Verenigde Staten.

Promoties binnen Kearney

In een eerdere promotieronde, begin 2021, voegde Kearney reeds drie professionals toe aan zijn partnergelederen: Alexander Tamminga (ook een ex-Quintel Strategy Consulting-consultant), Maria de Kleijn (ex-McKinsey & Company) en Jos van Iwaarden.

Naast deze partnerbenoemingen zijn deze zomer nog enkele promoties doorgevoerd binnen het Amsterdamse kantoor. Zo werden Wieneke Bastet en Eline Leermakers bevorderd tot Senior Business Analyst, werden Kristoffel Bauweraerts, Sjoerd ten Brinke, Lara Leclercq, Mafalda Monteiro, Oklend Murati, Leonard van Thiel, Cedrick Veryser en Jasmijn Vogelzang benoemd tot Associate, en werd Guillaume De Lescluze bevorderd tot Manager.