Partners in Performance koopt Belgische scale-up DataStories

31 augustus 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Belgische scale-up DataStories is overgenomen door Partners in Performance, een internationaal consultancykantoor met zo’n 500 consultants en medewerkers wereldwijd. 

DataStories is een in Turnhout gevestigde scale-up die bedrijven helpt big data om te zetten naar bruikbare inzichten. “Data kan nieuwe mogelijkheden ontsluiten voor het verbeteren van prestaties, innovatie en het concurrentievermogen van organisaties”, legt DataStories-CEO en -oprichter Katya Vladislavleva uit. “We geloven dat dit gerealiseerd kan worden door het versterken van de vaardigheden van professionals en experts, in plaats van dit (enkel) over te laten aan data scientists.”

Het DataStories-platform vormt de kern voor die belofte: het platform biedt professionals een op kunstmatige intelligentie gebaseerde tool, waarmee data geanalyseerd kan worden en waarmee informatie snel kan worden omgezet in strategische inzichten door middel van visuele dashboards. 

Partners in Performance koopt Belgische scale-up DataStories

“Ons platform is ontworpen voor zakelijke professionals die voor het aanvliegen van hun bedrijfsvraagstukken de analyses in willen duiken”, geeft Vladislavleva aan, die het bedrijf eerder leidde door twee seed-investeringsrondes in 2017 (€900.000 door een private investeerder) en een Serie A-ronde in 2018 (€2,2 miljoen). Laatstgenoemde stond onder leiding van het Nederlandse private equity-bedrijf Newion Investments. 

Data scientists krijgen ondertussen toegang tot de nodige tools (voorbeeld: een Python-bibliotheek) om data-analyses naar een hoger niveau te tillen. Hierdoor kunnen ze de vereisten vanuit de business “sneller en efficiënter” ondersteunen, zo laat DataStories weten.

Het bedrijf is nu onderdeel geworden van Partners in Performance, een van oorsprong Australisch managementadviesbureau met vijftien kantoren wereldwijd. Ondanks de overname zal het Belgische bedrijf een aparte entiteit blijven, waarbij het organisatorisch binnen de snelgroeiende Digital-praktijk van Partners in Performance geïntegreerd wordt. Financiële informatie over de transactie is door de partners niet naar buiten gebracht.

Partners in Performance heeft geen vestiging in Nederland. Het adviesbureau bedient klanten in de Benelux vanuit zijn kantoor in Londen.