Belgische zorgconsultancy Hict opent kantoor in Saoedi-Arabië

20 augustus 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Hict, een Belgisch adviesbureau voor de gezondheidszorg, heeft een kantoor geopend in Saoedi-Arabië.

Het in 2004 opgerichte adviesbureau is al meer dan twaalf jaar actief in het Midden-Oosten, waar het de afgelopen jaren heeft bijgedragen aan uiteenlopende projecten in de zorg. Hict is gespecialiseerd in strategie, procesverbetering, capaciteitsplanning en verandermanagement, en werkt voor ziekenhuizen, zorgaanbieders, leveranciers en openbare instanties.

Het adviesbureau uit Gent, dat circa 70 consultants en medewerkers telt, verwierf min of meer nationale bekendheid voor zijn rol tijdens de Covid-19-vaccinatieuitrol van het Saoedische Koninkrijk. Het ministerie van Volksgezondheid schakelde enkele bureaus in om te helpen bij de ontwikkeling en de uitrol van de campagne. Ascend Healthcare, een van de geselecteerde lead consultants, haalde Hict aan boord als kennisexpert.

Jan Demey - HICT

“Ons doel is om deel te nemen aan de ambitieuze transformatieprogramma’s voor de gezondheidszorg, zoals opgetekend in de ‘Vision 2030’ van het Koninkrijk Saoedi-Arabië”, legt Hict-CEO Jan Demey uit.

Om deze ambitie waar te maken, heeft Hict nu een kantoor in Riyad geopend. Vanuit deze vestiging – die fungeert als regionaal hoofdkantoor voor het Midden-Oosten – kan het bedrijf de lokale markt beter bedienen.

“Het nieuwe kantoor in Riyad is een uitstekende uitvalsbasis om onze jarenlange ervaring in het optimaliseren van de gezondheidszorg naar het Midden-Oosten te brengen”, laat Demey weten. “De unieke waardepropositie van Hict brengt diepgaande kennis van de gezondheidszorg mee, met een mix van West-Europese expertise en lokale kennis.”

Hict is reeds partner van grote spelers in de Saoedische zorgmarkt, zoals Ascend, MIS en Samir Group, en streeft ernaar “deze partnerships verder te ontwikkelen en contacten te leggen met andere aanbieders”, aldus de CEO.

Vorig jaar opende ook een ander gespecialiseerd Europees boutique consultancykantoor – GS Health – een zorgadvieskantoor in het Midden-Oosten. Het bureau werd in 2005 in Nederland opgericht door een voormalig consultant van Arthur D. Little en Roland Berger.