Ciratum voegt zes professionals toe aan team

19 juli 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Ciratum, een adviesbureau dat zich specialiseert in de energie-, water- en telecomsector, heeft de afgelopen maanden zes nieuwe consultants aan het team toegevoegd. 

De uitbreiding van het team is volgens algemeen directeur Martijn Ockers een gevolg van de toenemende vraag naar de dienstverlening van het bedrijf. “Ondanks de nodige uitdagingen vanwege de coronapandemie is Ciratum het afgelopen jaar verder gegroeid. En vanuit de sectoren die we bedienen zien we dat er een grotere vraag is naar ondersteuning op thema’s als agile en lean, digitalisering, procesoptimalisatie en IT-implementaties.” 

Sinds de oprichting van het bureau in 2008 specialiseert Ciratum zich op deze onderwerpen en heeft het bureau een stevig trackrecord in de markt weten op te bouwen. Ciratum onderscheidt zich volgens Ockers door zijn “diepe kennis in de energie-, water- en telecomsectoren”. Tot de klantkring van het adviesbureau behoren grote partijen als Stedin, Delta Fiber, ENGIE, Liander en TenneT.

Ciratum voegt zes professionals toe aan team

Met de ervaren consultant en interimmanager Rick Wester haalt Ciratum een professional in huis met specifieke marktkennis en uitgebreide ervaring in operationele sturing en verander-, programma- en projectmanagement. “Met zijn expertise kunnen we onze klanten nog beter helpen met meer complexe vraagstukken”, zegt Ockers.

Daarnaast zijn Svenne van Voorthuijsen, Søren Jorsal, Maylin Beerens, Ido Buist en Jesse Veldhuizen recent als Business Consultants gestart. Zij zijn ingestroomd in de negende lichting (én grootste ooit) van de Ciratum Academy – het traineeshipprogramma van Ciratum dat young professionals een combinatie van leren en ontwikkelen en praktische ervaring bij opdrachtgevers biedt. 

Het vijftal is inmiddels volop onder de pannen. Zo is Veldhuizen gestart bij Liander, Van Voorthuijsen bij Stedin, Jorsal bij ENGIE Energie Nederland, Beerens bij Qirion, en zowel Buist als Wester bij de Rodin Group.

“De combinatie van leren en werken biedt starters een springplank voor hun carrière. Het programma biedt een juiste mix van kennis-, competentie- en sectortrainingen. Daarnaast krijgt iedere consultant een eigen coach toegewezen die helpt met het vormgeven van ieders carrière”, laat Stefan Snijder weten, die als recruiter werkzaam is bij Ciratum.