Karlijn Bos en Timo Reekers over hun start bij Kearney

13 juli 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In maart dit jaar zijn Karlijn Bos en Timo Reekers gestart bij Kearney, een internationaal consultancybureau gespecialiseerd in strategie en operations. Vier vragen aan de twee Business Analysts over hun eerste ervaringen.

Hoe was je eerste maand als Business Analyst bij Kearney?

Karlijn: Erg leerzaam! Tijdens de trainingsweek heb ik in korte tijd veel nieuwe mensen kunnen ontmoeten uit verschillende landen en met verschillende achtergronden. Het is inspirerend om elkaars verhalen te horen, terwijl je eenzelfde passie deelt voor consulting. Daarnaast is het leuk om vervolgens in de tweede week meteen op een project te starten.

Timo: Spannend! Mijn eerste week was vol van trainingen met andere starters uit de hele wereld. Zo krijg je meteen een gevoel voor Kearney en haar wereldwijde netwerk. Daarnaast heb ik veel collega’s voor een virtuele koffie kunnen ontmoeten en ik ben echt positief verrast hoe makkelijk het is om met iedereen een goede persoonlijke klik te hebben.

Karlijn Bos en Timo Reekers over hun start bij Kearney

Waar ben je momenteel mee bezig?

Karlijn: Ik zit op een project waarbij we twee bedrijven begeleiden tijdens een fusietraject. Het is een leuke uitdaging om de informatie vanuit verschillende afdelingen van beide organisaties bij elkaar te brengen. Hierdoor ben je, naast het structureren en analyseren van data, veel met verschillende mensen in contact.

Timo: Ik ben meteen op een project ingezet: een commerciële bedrijfsbeoordeling (due diligence) en ontwikkeling van een strategisch groeiplan. Hier ontwikkel ik marktanalyses en houd samen met mijn team expertinterviews om de markt goed te begrijpen.

Wat was je hoogtepunt van de afgelopen maand?

Karlijn: Mijn hoogtepunt was de dag waarop de fusie plaatsvond. Het geeft veel energie om samen met de klant naar deze dag toe te werken en vervolgens de daadwerkelijke uitwerking mee te maken. Daarnaast vind ik het mooi om te zien hoe je in korte tijd goede relaties kunt opbouwen met de mensen waarmee je samenwerkt.

Timo: Mijn manager heeft me het vertrouwen gegeven om in een klantenworkshop op C-level mijn analyses zelf te presenteren. Dat motiveert natuurlijk enorm. Verder verheug ik me enorm op alle verschillende soorten projecten die ik in de komende tijd wil ontdekken.

Wat heb je geleerd?

Karlijn: Dat je je niet alleen moet focussen op je eigen taken binnen het project, maar dat het ook belangrijk is om ze in een breder perspectief te plaatsen. Oftewel, nadenken over hoe jouw analyses en resultaten impact hebben op het grotere geheel. Daarnaast geeft het mij veel energie om elke dag uitgedaagd te worden en veel te kunnen leren van de mensen om je heen. 

Timo: Omdat dit mijn eerste werkervaring in Nederland is, heb ik natuurlijk al veel van de Nederlandse werkcultuur leren kennen. Verder heb ik vooral geleerd om iedere stap in mijn werk op het grote strategische geheel te richten om zo later onnodig werk te voorkomen.