Delta Capita start traineeship voor junior consultants

12 juli 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Internationaal adviesbureau Delta Capita lanceert per 1 september een eigen traineeship voor afgestudeerde wo-studenten. 

Met kantoren in zes landen is Delta Capita een van de grotere management en technologiebureaus gespecialiseerd in de financiële sector. Het adviesbedrijf helpt opdrachtgevers als banken, verzekeraars, pensioenfondsen en consortia binnen de sector met thema’s als strategie, target operating models, procesoptimalisatie, agile organiseren, digitalisering en technologie-implementatie en beheer. 

Met de lancering van een traineeprogramma wil het bureau “getalenteerde universiteitsverlaters klaarstomen voor een rol als consultant in de financiële sector”, legt Devi Kiezebrink uit, HR business partner van Delta Capita. “We richten ons op de mensen die minder dan een half jaar geleden hun studie hebben afgerond, overtuigd zijn dat ze consultancy een mooi vak vinden en als professional snel willen groeien.”

Delta Capita start traineeship voor junior consultants

Uniek aan het programma is dat de trainees na het doorlopen van het 18 maanden durende programma meteen als consultant aan de slag gaan bij Delta Capita. In tegenstelling tot de meeste andere traineeships, waar trainees na het programma uitstromen en op zoek moeten naar een nieuwe uitdaging. 

Steile leercurve

Kennisdeling en persoonlijke ontwikkeling staan centraal in het programma. Zo krijgen de junior consultants een uitgebreid programma van trainingen en coaching voorgeschoteld, met focus op consultancyskills, specifieke harde skills en ook de zachtere aspecten van het consultantsvak. 

“Natuurlijk biedt het programma veel ruimte voor de inhoudelijke basisonderdelen van het vak, bijvoorbeeld trainingen rond strategie, procesanalyse en -optimalisatie, agile, digitalisering en inrichtingsvraagstukken”, aldus Leander Schapendonk, Principal Consultant bij Delta Capita en de trekker van het nieuwe programma. 

“Echter, het vak kenmerkt zich door professionals die naast technische vaardigheden juist ook groepsprestaties succesvol kunnen regisseren met bijvoorbeeld beïnvloedings-, communicatie-, onderhandelings- en overtuigingsvaardigheden. We hebben daarom verschillende modules opgezet om op soft skills uit te dagen en te trainen.” 

Deze kennis wordt meteen in de praktijk toegepast. Vanaf de start werken junior consultants in projectteams bij de klanten van Delta Capita. “Daar krijgen zij direct veel verantwoordelijkheid en zijn ze zichtbaar in verschillende managementlagen”, zegt Kiezebrink, die het bureau omschrijft als een “platte organisatie waar consultants relatief snel verantwoordelijkheid krijgen”. 

Naast on-the-job learning krijgen de trainees een mentor toegewezen – een ervaren consultant die hen helpt bij de kneepjes van het vak en met persoonlijke vraagstukken zoals de werk-privébalans of diversiteit. 

Het traineeshipprogramma van Delta Capita start op 1 september. Het bureau is van plan om jaarlijks twee instroommomenten te organiseren.