Veel mensen verzekeren de mooiste dag van hun leven niet

08 juli 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Veel Nederlanders hebben hun huwelijksfeest niet verzekerd. Dat blijkt uit onderzoek van dienstverlener Aon.

Door de Covid-19-pandemie werden veel trouwerijen in 2020 uitgesteld. Volgens cijfers van het CBS vonden het afgelopen jaar ruim 20% minder huwelijken plaats dan in 2019. Daarnaast had maar 60% van de bruiloften die in 2020 wel doorgingen een trouwfeest, aldus het statistiekbureau.

Nu de laatste weken steeds meer coronamaatregelen worden afgeschaft, lijkt het erop dat veel verloofden nog in dit jaar hun bruiloft en het bijbehorende feest willen inhalen. “In combinatie met het aantal huwelijken dat al gepland stond, wordt 2021 een drukker jaar dan ooit voor de trouwbranche”, meldt Willem van Veghel, werkzaam bij Aon als Directeur Particulieren.

Veel mensen verzekeren de mooiste dag van hun leven niet

Aon: verzeker je van de mooiste dag van je leven

Van dit recordaantal verloofden dat dit jaar in het het huwelijksbootje zal stappen, heeft maar een beperkt deel deze ‘mooiste dag van hun leven’ verzekerd. En dat terwijl er veel kan misgaan op die ene dag, die eveneens een aardig prijskaartje kent, geeft Van Veghel aan: “Een bruiloft kost in ons land gemiddeld zo’n €15.000.”

Bovendien zijn er zeer veel redenen waarom een huwelijksfeest niet door kan gaan. Bijvoorbeeld omdat een van de ouders onverhoopt niet bij de plechtigheid aanwezig kan zijn, doordat de bruidegom onverwacht ziek is of omdat er op die ene dag net sprake is van bijzonder slechte weersomstandigheden. “Allemaal aanleidingen om een bruiloft op het laatste moment te moeten annuleren”, zegt Van Veghel. 

Verder zullen veel verloofden die hun trouwerij vanwege de coronacrisis hebben moeten uitstellen dit jaar kiezen voor een groter huwelijksfeest, stelt Van Veghel. “En dat is heel logisch: er is een jaar langer gespaard en mensen zijn toe aan een goed feest. Maar dat betekent ook dat de financiële risico’s daardoor toenemen.”

En naast dat een huwelijk vanwege tal van omstandigheden onverhoopt niet kan doorgaan, onderschatten veel verloofden dat ook tijdens een bruiloft het een en ander mis kan gaan. Denk onder andere aan schade aan het meubilair of de locatie, wat vanzelfsprekend flink in de papieren kan gaan lopen.

Volgens Van Veghel is het daarom belangrijk dat verloofden zich realiseren waarom een bruiloftverzekering handig kan zijn. “Zeker als je bedenkt om hoeveel geld het gemiddeld gaat. Verloofden kunnen de dekking van deze verzekering zelf invullen. Zo hebben we een polis die verloofden de mogelijkheid biedt om hun bruiloft te annuleren of te verplaatsen.”