Joost Taggenbrock partner bij leiderschapstak van Capita Selecta

01 juli 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Capita Selecta heeft per vandaag een nieuwe partner aan de gelederen toegevoegd: Joost Taggenbrock. 

Joost Taggenbrock heeft zich verbonden aan de Leadership Solutions-praktijk, een van de business units van het in Naarden gevestigde Capita Selecta. Deze praktijk helpt opdrachtgevers met het identificeren, ontwikkelen en coachen van leiders, varierend van senior managers tot directieleden en commissarissen.

“Wij zijn verheugd en vereerd om Joost binnen onze organisatie te mogen verwelkomen”, geeft Edward van den Boorn, Managing Partner van Capita Selecta aan. “Joost zal zich focussen op onze complementaire leiderschapsdiensten en samen met Henriëtte van den Heuvel (ex-Berenschot en Hay Group en sinds 2019 partner bij Capita Selecta) leiding geven aan de praktijk.”

Joost Taggenbrock, Partner, Capita Selecta

Taggenbrock was hiervoor ruim 25 jaar verbonden aan CEB en eerder SHL, een wereldwijde speler in people science en talentinnovatie. In zijn laatste rol was hij Directeur Talent Solutions Noord-Europa, en daarvoor was hij onder andere actief was als leiderschapsadviseur en HR-consultant. 

Met de uitbreiding van het Leadership Solutions team speelt Capita Selecta volgens Van den Boorn in op de groeiende belangstelling voor leiderschapsdiensten. “We merken een toenemende vraag van organisaties om het functioneren van leiders en leiderschapsteams kritisch te beschouwen en te versterken. De veranderingen in de markt en toegenomen complexiteit hebben immers een grote impact op organisaties en hun leiders.” 

Daarnaast zien steeds meer bestuurders de waarde in van “leiders waarvan drijfveren, leiderschapsstijl en leiderschapskwaliteiten passen bij de specifieke context en uitdagingen waarvoor zij en hun organisatie staan”, legt Van den Boorn uit. “Zij zorgen voor meer inkomsten en (winst)groei. Investeren in hun ontwikkeling zorgt voor een beter bedrijfsresultaat en meer medewerkersbetrokkenheid.” 

Andere diensten van Capita Selecta zijn onder meer executive search en headhunting, management audits, en het stimuleren van diversiteit & inclusie in de talentmix.