Voormalig EY'er Michiel van der Maat naar Apex Group

25 juni 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Michiel van der Maat, een voormalig EY-manager, is benoemd tot Commercial Director van de Corporate Solutions-tak van Apex Group in Nederland.

Apex Group werd opgericht in 2003 en is een wereldwijde financiële dienstverlener met ongeveer 4.500 medewerkers in dienst. Het bedrijf levert een keur aan financiële diensten aan onder meer vermogensbeheerders, particuliere klanten en family offices. Te denken valt aan fondsdiensten, digital onboarding, bewaardiensten en diverse overige business services zoals HR- en payroll-diensten of ESG-advies.

Met de benoeming van Van der Maat als nieuwe Commercial Director versterkt Apex zijn footprint in de Nederlandse (en Europese) markt. In het Nederlandse kantoor van Apex Group, gevestigd in Amsterdam, krijgt Van der Maat nu de leiding over de Corporate Solutions-tak, waar ruim dertig meertalige professionals werkzaam zijn. Hij zal daarbij nauw samenwerken met het bestaande commerciële team van Apex in Nederland, waaronder Managing Director Henk Pieter van Asselt en Joris Groot, EMEA Sales.

Michiel van der Maat, Commercial Director, Apex GroupVan der Maat, die veel werk heeft gedaan op het gebied van bedrijfsuitbreiding, projectimplementatie, fusies & overnames en grensoverstijgende structurering, zal zich gaan toeleggen op de ontwikkeling, planning en uitvoering van commerciële strategieën, business development en organische groei van Apex Group in de regio.

Volgens Matt Claxton, Global Head of Corporate Solutions bij Apex Group, brengt Van der Maat “waardevolle ervaring” mee, waarmee de tak het aanbod voor klanten nog beter zal kunnen uitbouwen, doorontwikkelen en diversifiëren.

“Nederland blijft een cruciaal knooppunt voor de internationale activiteiten van onze klanten en we zien een toenemende vraag naar onze bedrijfsoplossingen. We zijn verheugd iemand van het kaliber van Michiel te verwelkomen in ons bestaande Corporate Solutions-team”, geeft hij aan.

Van der Maat maakt de overstap naar Apex Group vanuit trust- en ondernemingsbeheerbedrijf Intertrust Group, waar hij ruim zeven jaar doorbracht, in zijn meest recente rol als Director Corporate Services in Nederland.

Van der Maat kan bogen op meer dan veertien jaar aan ervaring in internationale juridische en fiscale advisering en bedrijfsoplossingen, zowel in Nederland als de Verenigde Staten. Zo gaf hij in de VS leiding aan de activiteiten van Intertrust in San Francisco en wist hij het marktaandeel en de lokale merkbekendheid “significant te verhogen”, zo schrijft Apex Group.

Voormalig EY-manager

Zijn loopbaan startte Van der Maat bij accountants- en advieskantoor EY, waar hij in de rol van consultant en later manager uiteenlopende multinationals en private equity-firma’s heeft geadviseerd over internationale belastingstructuren en grensoverschrijdende transacties.