Pim de Vries treedt als partner toe tot CFO Capabel

10 juni 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Pim de Vries, een ervaren specialist in strategisch, financieel en ICT-verandermanagement, is als partner toegetreden tot CFO Capabel. Hij wordt hiermee de zestiende vennoot van het bedrijf.

De kersverse partner en financieel bestuurder neemt ruim 25 jaar aan managementervaring mee naar zijn nieuwe rol. De Vries heeft in zijn loopbaan tal van opdrachtgevers geholpen op het snijvlak van verandermanagement, optimalisatie van financiële processen (ERP), financial control, business control, overnames (en integratie), risicomanagement, rendementsoptimalisatie en financiële strategie.

Vanuit een sectorperspectief heeft hij bedrijven bijgestaan in onder meer de productie, bouw, handel, zakelijke dienstverlening en de semipublieke sector (zorg, woningcorporaties en waterleidingbedrijven).
Pim de Vries, Partner, CFO Capabel

Gedurende zijn carrière deed De Vries in het bijzonder ervaring op in financiële managementposities binnen de accountancy en de bancaire sector. Zo werkte hij alvorens zich te verbinden aan CFO Capabel jarenlang als Senior Manager binnen BDO, waar hij leidinggaf aan diverse projectteams van adviseurs en accountants.

Eerder vervulde hij enkele jaren de rol van Finance Director bij treasuryspecialist Thésor, werkte hij als Director Global Clients bij ING en was hij ruim negen jaar werkzaam voor Rabobank, in zijn laatste twee jaar als Vice President Corporate Clients. Aan het begin van zijn loopbaan werkte hij als financieel adviseur voor het mkb, zowel bij Rabobank als ABN AMRO.

CFO Capabel

Nu wordt hij de zestiende partner bij CFO Capabel, een advies- en interimbureau dat parttime of interim CFO’s en senior adviseurs levert aan bedrijven. Zij helpen opdrachtgevers met het draaien en verbeteren van hun finance-functie en ondersteunen bestuurders in tijden van ingrijpende veranderingen, of zoals nu, in tijden van crisis.

De Vries zal in zijn nieuwe rol als sparringpartner van opdrachtgevers fungeren. Zo zal hij hen onder meer bijstaan in het optimaliseren van de financiële functie, het verkrijgen van beter inzicht in de prestaties van de organisatie, het verbeteren van controles op financiële processen of bijvoorbeeld financieel-strategische planning en het opstellen van businessplannen.

In tijden van snelle verandering dienen organisaties, zo legt De Vries uit, op financieel gebied mee te groeien. “Het principe van boekhouden wijzigt niet, echter wel en in toenemende mate de wijze van registreren en uw informatiebehoefte. Het financiële proces dient naadloos aan te sluiten op het bedrijfsproces. Dit laatste wijzigt met groei en zich ontwikkelende afzetmarkten, dus dient de financiële afdeling mee te bewegen. Heel vaak is daarbij sprake van een behoorlijke achterstand.”

Over zijn rol en toegevoegde waarde zegt De Vries onder meer: “Voor het succes van een onderneming zijn draagvlak en samenwerking van het allergrootste belang. Ik help door het stellen van duidelijke doelen voor de korte en lange termijn: een groeipad met duidelijke mijlpalen. Daarbij erken ik ieders inbreng en zorg ik voor cohesie binnen het financiële team maar ook daarbuiten met de andere afdelingen.”