Fraudeonderzoeker Jethro Vrouwenfelder naar EBBEN Partners

13 mei 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

EBBEN Partners heeft zijn partnerteam aangevuld met de ervaren financieel forensisch onderzoeker Jethro Vrouwenfelder.

De 48-jarige adviseur brengt jarenlange ervaring op het gebied van forensisch onderzoek, internal audit, risicomanagement en compliance mee naar EBBEN Partners. Deze ervaring heeft hij opgedaan in de zakelijke advisering en als internal auditor bij uiteenlopende organisaties.

Vrouwenfelder is vooral gespecialiseerd in fraudeonderzoeken op het gebied van corruptie, integriteit en bedrijfscriminaliteit. Het begon met een onderzoek naar de grote vastgoedfraude aan de Amsterdamse Zuidas. Sindsdien was hij betrokken bij onderzoeken bij woningcorporaties, banken, partijen uit de automotive-industrie en overheidsinstellingen.

Jethro Vrouwenfelder, Partner, EBBEN Partners

Gedurende zijn loopbaan heeft hij veel complexe onderzoeken geleid, auditteams geholpen bij het identificeren van frauderisico’s en ondersteund bij de uitvoering van due diligence-onderzoeken. Vrouwenfelder is groot voorstander van de inzet van digitale hulpmiddelen bij dergelijke onderzoeken.

Nu kiest hij voor een nieuwe rol binnen EBBEN Partners, na jarenlang actief te zijn geweest voor Deloitte, waar hij Senior Manager was in de Forensics & Financial Crime-praktijk. Daarvoor werkte hij ruim zes jaar bij twee andere adviesorganisaties: BDO en PwC.

In de tussengelegen periode en daarvoor was Vrouwenfelder verder werkzaam voor financiële dienstverlener MN, specialistisch forensisch onderzoeksbureau Integis en A&O Services, een pensioeninstelling die in 2013 werd overgenomen door PGGM.

“Met Jethro aan boord kan EBBEN Partners zich nog meer profileren op het gebied van onderzoek en forensische diensten voor onder andere accountantskantoren, advocatenkantoren en binnen de sectoren vastgoed en zorg”, laat zijn nieuwe werkgever weten in een verklaring.

Naast zijn werkzaamheden voor EBBEN Partners is Vrouwenfelder lid van het bestuur van het Institute for Financial Crime.