Logistieke consultancy Tconsult viert 10-jarig jubileum

30 april 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Het gespecialiseerde adviesbureau Tconsult bestaat deze maand tien jaar en heeft hiervoor een bijzondere campagne bedacht.

Het bureau werd in 2011 opgericht door Ernst Tjaden, die daarvoor jarenlange ervaring opdeed in het supply chain-landschap. Tconsult richt zich op supply chain-diensten, en dan vooral het optimaliseren van de emballagestromen en het op orde brengen van de logistieke processen.

“Wij helpen bedrijven in de sector met het omdenken van bestaande processen en plannen samen met de klant de route”, aldus de CEO en oprichter. Tconsult heeft zijn klanten naar eigen zeggen, zo valt te lezen op de website, “miljoenen euro’s” weten te besparen, door middel van het doorvoeren van procesverbeteringen.

Logistieke consultancy Tconsult viert 10-jarig jubileum

In zo’n consultancytraject “praten onze consultants met verschillende schakels binnen het bedrijf om een heldere bedrijfsanalyse en een risico-inventarisatie te maken. Wij leveren vervolgens advies voor het herontwerpen, analyseren, verbeteren en controleren van emballageprocessen”, aldus Tconsult.

Advies en oplossingen

Naast advies biedt Tconsult klanten tal van andere oplossingen. ‘Scangaroo’ is bijvoorbeeld plug & play-scansoftware voor het eenvoudig mobiel scannen van transportdocumenten, terwijl ‘Print Panther’ het mobiel printen van alle benodigde transportdocumenten mogelijk maakt, en RTI Solutions logistieke dienstverleners helpt met het automatisch omzetten van gescande documenten naar CSV- en XML-berichten, waarna de (logistieke) administratie ‘realtime’ wordt bijgewerkt.

Ter ere van zijn tienjarig jubileum heeft Tjaden een jubileumcampagne bedacht. Om te beginnen geeft Tconsult gratis consultancy weg. “Dit in de vorm van een uitgebreide kennissessie, waarin specifieke adviezen worden gegeven en bedrijven de mogelijkheid hebben tot het stellen van vragen”, aldus het bureau.

Ten tweede gaat Tconsult starten met ‘Consultancy Friday’: een dag die in het teken staat van consultancy en gratis kennismakingsgesprekken. “Op deze dag kunnen bedrijven zich aanmelden om in contact te komen en een eerste gesprek te voeren over de persoonlijke knelpunten. Aan het einde zullen enkele adviezen gegeven worden, waar bedrijven per direct mee aan de slag kunnen gaan.”

“Zo kan iedereen een begin maken met logistieke optimalisatie en de processen onder controle krijgen”, legt Tconsult uit. En, ook handig vanuit een relationeel oogpunt, “zo wordt een ‘voorproefje’ gegeven van wat bedrijven kunnen verwachten van een consultancytraject.”