Esther Kromhout nieuwe leider van luchthavenadviseur NACO

15 april 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Luchthavenadviseur Netherlands Airport Consultants (NACO) heeft een nieuwe baas: Esther Kromhout.

De topvrouw brengt meer dan vijftien jaar aan internationale ervaring in de luchtvaartsector mee naar haar nieuwe rol, opgedaan bij Royal HaskoningDHV. NACO is een dochterorganisatie van het internationale advies- en ingenieursbureau en specialiseert zich in het helpen van luchthavens overal ter wereld met het verbeteren van hun operaties en beveiliging.

Kromhout is sinds 2007 actief voor NACO en was de afgelopen jaren betrokken bij uiteenlopende projecten. Zo fungeerde ze als programmamanager voor Gateway 30 bij Aruba Airport Authority. Dit project richt zich op het herontwikkelen en uitbreiden van Aruba’s Queen Beatrix International Airport, met meer dan 2,5 miljoen reizigers per jaar een van de drukste luchthavens in het Caribisch gebied.

Esther Kromhout nieuwe leider van luchthavenadviseur NACO

Ten aanzien van haar nieuwe uitdaging laat Kromhout weten. “Ik zie er erg naar uit om NACO te mogen leiden en samen te werken met klanten en partners aan meer datagedreven operaties en design en toekomstbestendige luchthavens.

NACO’s managementteam bestaat verder uit Jelmer van der Meer (Director Airport Civil Engineering), Tessel Severs (Director Strategy, Planning & Building Design) en Gerard van der Veer (Director Airport Building Design).

De oorsprong van NACO voert terug naar 1949. In dat jaar richtte Albert Plesman, oprichter en directeur van KLM, NACO op. Het bureau was de belangrijkste adviespartij bij de ontwikkeling van Luchthaven Schiphol in de vijftiger jaren. Sindsdien heeft het bedrijf meer dan 600 luchthavens in meer dan 100 landen ondersteund.