Accountantskantoor Lansigt richt apart advieslabel i2O op

06 april 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Accountantskantoor Lansigt heeft voet gezet in de consultancymarkt met de lancering van zijn eigen adviespraktijk. De nieuwe tak van het kantoor richt zich onder meer op advies, analyse, coaching en realisatie voor bedrijven in het middensegment.

Lansigt is een zakelijke dienstverlener met zo’n vijftig professionals, die werkzaam zijn vanuit kantoren in Alphen aan den Rijn, Gouda en Ridderkerk. Het accountancykantoor was al enige tijd actief met consultancydiensten, maar heeft zijn activiteiten nu formeel ondergebracht in een nieuw afzonderlijk advieslabel: I2o Business Consultancy & Business Intelligence.

De nieuwe consultancypraktijk zal geleid worden door voormalig Lansigt-adviseur Gerard Adriaanse, die kan bogen op ruim twintig jaar aan ervaring op senior- en directieniveau. Adriaanse besloot tot het oprichten van het nieuwe label met als doel het middenbedrijf vooruit te helpen.
Gerard Adriaanse - i2o Business Consultancy

Met drie andere collega’s zal de ervaren consultant zich vooral gaan richten op bedrijven met een DGA- en/of familiecultuur en een omzet van ongeveer €300 miljoen. “Daar barst het vaak van ondernemerschap en vakmanschap, en tegelijk ontbreekt het daar nogal eens aan de expertise en tools om succesvol naar ‘the next level’ te gaan”, aldus de trekker van de nieuwe consultancypraktijk.

Adriaanse en zijn team kunnen naar eigen zeggen bogen op “jarenlange ervaring in uiteenlopende adviesrollen” voor (middel)grote organisaties. “i2o zet ondernemers en hun managementteam vanuit een integrale visie op de onderneming in beweging naar langetermijnsucces.”

Zo zal de praktijk opdrachtgevers onder andere expertise bieden in de sectoren transport & logistiek, flex & facilitair, bouw & installatie en AGF en hen ondersteunen op het snijvlak van strategie, management, finance, processen, projecten en data.

Kansen vertalen naar concrete acties

Voorafgaande aan een traject zal i2O bij opdrachtgevers ondernemingsscans uitvoeren. Adriaanse licht toe: “Zo brengen wij kansen aan het licht die we vertalen naar concrete acties. Dit doen we in nauw overleg met directies, MT’s en eventueel commissarissen. Waarbij onze nuchtere kijk, oprechte betrokkenheid en inspirerende aanpak wordt gewaardeerd.”

Over de toegevoegde waarde van het i2O-adviesteam zegt de oprichter tot slot: “Onze BI-specialisten zijn geen data-nerds, maar hebben een feilloos gevoel voor business en finance. En ze werken altijd samen met onze business consultants om te garanderen dat een investering in dashboards leidt tot een verhoging van het operationeel rendement. Die combinatie resulteert ook in slimme strategische keuzes, waarbij we oog hebben voor het borgen van de juiste koers.”

Het team van i2O zal naast Adriaanse verder bestaan uit Aart in 't Veld (Senior BI-consultant), Gerard van Kilsdonk (Business Consultant) en nog een BI-consultant, die binnenkort van start gaat.