Internationaal adviesbureau Eight Advisory van start in Nederland

30 maart 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Met de opening van een kantoor in Amsterdam heeft internationaal consultancybureau Eight Advisory voet gezet binnen de Nederlandse markt.

Eight Advisory werd opgericht in 2009 toen een groep van acht senior professionals afkomstig van Arthur Andersen en Big Four-kantoren – vandaar de naam Eight Advisory – besloot gezamenlijk te gaan ondernemen. Sinds de oprichting in Frankrijk is het consultancybureau uitgegroeid naar een 460-koppige organisatie, die in tien landen actief is.

De volgende stap in het groeipad van het bureau is de uitbreiding naar de Nederlandse markt, na eerder al de vleugels te hebben uitgeslagen naar het Verenigd Koninkrijk (2016), België (2018) en Zwitserland (2020). India is het enige gebied buiten Europa waar Eight Advisory actief is.

Internationaal adviesbureau Eight Advisory van start in Nederland

Eight Advisory werkt vooral voor grote corporate organisaties, private equity-bedrijven, grote familiekantoren en financiële instellingen. Het dienstenportfolio is gecentreerd rondom vier onderwerpen: transacties, herstructurering, bedrijfstransformatie en financiële engineering. In Nederland zal Eight Advisory zich vooral richten op herstructurering.

Vincent van Liere is aan boord gehaald om de nieuwe praktijk op te tuigen. “We zijn er trots op Vincent te mogen verwelkomen, een zeer ervaren en zeer gewaardeerde restructuring professional met een aanzienlijk private equity- en family funds-netwerk”, geeft Eric Demuyt aan, Managing Director bij Eight Advisory en een voormalig partner bij EY en Arthur Andersen.

De 45-jarige Van Liere heeft meer dan twintig jaar aan ervaring in financiële herstructureringen, voornamelijk opgedaan bij ING. Zijn uitgebreide trackrecord omvat het adviseren van in nood verkerende corporate organisaties, familiebedrijven, vermogende particulieren en financiers, en het ondersteunen van private equity-bedrijven bij het herstructureren van hun portfoliobedrijven.

De Nederlandse praktijk zal nauw samenwerken met het andere kantoor van de organisatie in de Benelux (in Brussel), dat in 2018 werd opgericht. De Belgische praktijk wordt geleid door ex-PwC consultant Philippe Fimmers.