Sonja Barendregt-Roojers partner bij Strategic Management Centre

19 maart 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Sonja Barendregt-Roojers is als partner toegetreden tot Strategic Management Centre (SMC).

Barendregt-Roojers heeft jarenlange ervaring als bedrijfseconoom, accountant en commissaris in de financiële sector. Gedurende haar loopbaan heeft ze uiteenlopende organisaties geholpen op het gebied van strategie, governance en compliance.

Haar ruime vakinhoudelijke kennis en ervaring zet ze sinds kort in bij Strategic Management Centre (SMC), een boutique adviesbureau dat bestuurders en commissarissen van bedrijven en publieke instellingen ondersteunt op het gebied van strategie en governance. SMC positioneert zich richting zijn opdrachtgevers in het bijzonder als bestuursadviseur of ‘sparring partner’.
Sonja Barendregt-Roojers partner bij Strategic Management Centre

Barendregt-Roojers maakt inmiddels deel uit van een partnerteam van acht partners, die allemaal kunnen bogen op jarenlange ervaring als adviseur, bestuurder of commissaris. Zo telt het partnerteam diverse PwC-zwaargewichten, waaronder Arno Pouw (voormalig baas van Advisory), Geert de Jong (voormalig vicevoorzitter van de Raad van Bestuur) en Erik van der Zee (ex-hoofd van de Financial Services-praktijk). Ludwig Hoeksema, een andere partner binnen het team, maakte eerder deel uit van de directie van Berenschot.

Ervaren bestuurder en toezichthouder

Ook Barendregt-Roojers brengt een indrukwekkend trackrecord mee naar haar nieuwe werkgever, vooral als het gaat om bestuurlijke en toezichthoudende rollen. Zo is ook zij jarenlang partner geweest bij PwC , waar ze tevens uiteenlopende functies heeft vervuld, onder meer als voorzitter van de International Pensiongroup, lid van PwC’s European Strategic Diversity Council, voorzitter van de Pension Funds Industry Group, voorzitter van de Investment Management Industry Group, en lid van het European Investment Management Leadership Team.

Vandaag de dag vervult Barendregt-Roojers commissarisrollen bij ASR Nederland, Robeco en de Volksbank.

Gevraagd waarom ze heeft gekozen voor haar nieuwe leidende rol bij SMC, liet Barendregt-Roojers weten: “Het is gewoon een leuke club mensen. Na de eerste vergadering belde ik Arno (Pouw) en zei: ‘Eindelijk weer een gesprek waar ik positieve energie van krijg.’ De neuzen staan dezelfde kant op: het verschil willen maken, maatschappelijke impact hebben. Dat past bij mijn eigen drijfveren. Het is ook een hele diverse club wat betreft persoonlijkheden en expertises. Ik denk dat de multidisciplinaire aanpak en het leveren van maatwerk veel toegevoegde waarde heeft voor ondernemingen. Kwaliteit staat hoog in het vaandel.”

Voeten in de klei

Over haar toegevoegde waarde binnen het bureau en haar ambities gaf Barendregt-Roojers tot slot aan: “Ik hoop met mijn vakinhoudelijke kennis en brede ervaring als commissaris andere bestuurders en commissarissen te helpen bij kwesties op het gebied van governance en strategie. Ik kijk ernaar uit om weer de inhoud in te duiken, zelf dingen uit te zoeken.”

“Bij commissariaten laat je dat uitzoekwerk vaak over aan de organisatie, bijvoorbeeld aan de legal council. Ik vind het ontzettend leuk om als adviseur weer zelf met m’n voeten in de klei te staan. Ik kijk ernaar uit om weer de relatie te zoeken met de klant.”