Leon Koorevaar verruilt de bankensector voor Match Plan

22 februari 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Na veertien jaar voor ING te hebben gewerkt heeft Leon Koorevaar de bankensector verruild voor het adviesvak.

Per 1 maart 2021 treedt Leon Koorevaar in dienst bij Match Plan Fusies en Overnames, een middelgroot advieskantoor gespecialiseerd in de aan- en verkoop van ondernemingen, management buy-outs, management buy-ins, waardebepalingen en financieringen. Match Plan is gevestigd in Den Haag.

Koorevaar is sinds 2006 actief op het gebied van debt advisory bij de ING. In deze periode heeft hij “ruim 3.000 ondernemers gesproken, 100+ overnametransacties afgerond en ruim 300 M&A-transacties beoordeeld”, zo valt te lezen op zijn LinkedIn-pagina. Naast financieringen en waarderingen heeft Koorevaar ook veel ervaring in de totstandkoming van buy-and-build strategieën en complexe financieringsvraagstukken.

Leon Koorevaar, Director Debt Advisory, Match Plan

In de rol van Director Debt Advisory gaat hij opdrachtgevers van Match Plan adviseren over onder meer het aantrekken van nieuwe financiering, of het herfinancieren en herstructureren van bestaande financiering. “Ik kijk uit naar de samenwerking met Erik Smidt en Hans van de Pas [de twee partners van het bureau] en wil hen bedanken voor het vertrouwen”, aldus Koorevaar.

Over zijn overstap zegt hij: “Ik kijk terug op een periode waarin ik met veel plezier heb gewerkt voor ING. Na afronding van de master Business Valuation en mijn Register Valuator titel, wil ik mijn verdere ambitie verwezenlijken. Een ambitie waarin ik ondernemers ondersteun bij de realisatie van hun groeiplannen. En waarbij ik al mijn opgedane kennis en ervaring op het gebied van bedrijfswaardering, overnames, debt advisory, en buy-and-build strategieën kan uitvoeren.”

“Gevoelsmatig komt alles samen bij Match Plan Fusies en Overnames en ik kijk uit naar de samenwerking”, besluit Koorevaar.