RUD Utrecht selecteert acht partijen voor raamovereenkomst

15 februari 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De RUD Utrecht heeft na een openbare tender acht externe dienstverleners geselecteerd als voorkeursleverancier voor flexibele capaciteit op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving. 

Gemeenten gebruiken regionale uitvoeringsdiensten om de krachten te bundelen, en effectiever en efficiënter te werken. Nederland telt vandaag de dag 29 regionale uitvoeringsdiensten, daar is de RUD Utrecht er één van. RUD Utrecht voert de milieutaken (vergunningverlening, handhaving, advies) uit voor de provincie Utrecht en elf gemeenten in de provincie*, waaronder Utrecht en Amersfoort. 

Om de groeiende werklast aan te kunnen heeft RUD Utrecht behoefte aan extra capaciteit. Zo valt te lezen in het aanbestedingsdocument: “RUD Utrecht heeft in de afgelopen jaren geconstateerd dat er voor de uitvoering van dienstverlening ten behoeve van haar opdrachtgevers flexibele capaciteit nodig is.”

Brunel, InterWork Detachering, Maandag Interim Professionals, Stantec, Bureau Brug, MB-ALL Toezicht, Newpublic, Skyscrapers

“Het gaat om flexibele capaciteit op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving voor de afdelingen Bodem en Bedrijven.” De uitvoeringsdienst verwacht de komende vier jaar maar liefst €9,6 miljoen uit te geven aan externe inhuur op dit vlak. Met hulp van inkoopadviesbureau Emeritor is hiervoor een Europese aanbesteding op de markt gebracht.

Meer dan 25 partijen schreven zich in voor de aanbesteding, waarbij de winnaars zijn verkozen aan de hand van vier criteria: (1) inspelen op de behoefte van RUD Utrecht, (2) kwaliteit, (3) continuïteit van het personeel en (4) competenties en trackrecord. Een overzicht van de ‘preferred suppliers’ per perceel:

Perceel 1: Flexibele capaciteit vergunningverlening, toezicht en handhaving voor de afdeling Bodem
Waarde van de overeenkomst: €3,6 miljoen
Brunel
InterWork Detachering
Maandag Interim Professionals
Stantec 

Perceel 2 - Flexibele capaciteit vergunningverlening, toezicht en handhaving voor de afdeling Bedrijven
Waarde van de overeenkomst: €2,8 miljoen
Maandag Interim Professionals
Brunel
Bureau Brug
MB-ALL Toezicht
Stantec 

Perceel 3 – Het leveren van trainees aan RUD Utrecht
Waarde van de overeenkomst: €1,2 miljoen
Newpublic
Skyscrapers 

Perceel 4 - Werving en selectie en opleiding en coaching voor Detavast-constructies
Waarde van de overeenkomst: €2,0 miljoen
Bureau Brug
Maandag Interim Professionals 

Het contract loopt voor een periode van vier jaar. Externen kunnen worden ingezet in de staande organisatie alsook de projectenomgeving.

* De elf gemeenten zijn: Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Houten, Leusden, Lopik, Nieuwegein, Soest, Utrecht en Woudenberg.