Paul van Batenburg verbindt zich aan Vanberkel Professionals

16 februari 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Na bijna 35 jaar gewerkt te hebben bij een Big Four-kantoor is Paul van Batenburg begin dit jaar uit dienst getreden. Vanuit zijn expertise heeft hij zich nu als associate verbonden aan Vanberkel Professionals.

Paul van Batenburg noemt zichzelf statisticus met verstand van controleren. Statisticus omdat hij is afgestudeerd als econometrist, en specialist in controleren omdat hij meer dan drie decennia lang nauw samenwerkte met accountants.

In 1988 werd Van Batenburg als eerste niet-accountant “medewerker” in de auditafdeling van Deloitte en in 1992 partner bij wat nu Deloitte Risk Advisory heet. Hij had daarvoor les gegeven in statistiek aan de Erasmus Universiteit, de RU Leiden en de Universiteit van Amsterdam, en werd in 1986 aan boord gehaald om de statistische onderbouwing van controles naar een hoger niveau te tillen.

Paul van Batenburg verbindt zich aan Vanberkel Professionals

Hiertoe ontwikkelde Van Batenburg een statistisch model dat vaststelt wanneer een controleur voldoende werk heeft gedaan om een oordeel te geven en wat vervolgens dat oordeel is. Het model wordt inmiddels gedoceerd in verschillende accountantsopleidingen.

In Vanberkel Professionals heeft hij nu een nieuwe uitdaging gevonden. Vanberkel Professionals werkt voor tal van ministeries en zelfstandige bestuursorganen op het gebied van finance & control en internal audit. In de rol van kennisexpert gaat Van Batenburg opdrachtgevers van het bureau in de publieke sector adviseren bij vragen over de theorie en praktijk van data-analyse en statistiek bij controles van verantwoordingen.

Vanberkel Professionals-oprichter Bob van Berkel is trots dat zijn bureau iemand met de “staat van dienst van Paul” aan zich heeft weten te binden: “Een uitstekend moment om opnieuw een zwaargewicht te verwelkomen in onze organisatie. Juist nu wij meer als ooit tevoren onze (groei)ambities waarmaken.”

Van Batenburg blijft daarnaast verbonden aan vier verschillende accountantsopleidingen waar hij trainingen geeft in auditing op het gebied van gegevensgerichte controle.