Voormalig BCG'er Armand Hoftijzer naar MarshBerry International

05 februari 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Voormalig Boston Consulting Group-consultant Armand Hoftijzer heeft een nieuwe functie. Per 1 februari is hij benoemd tot Director van de Europese tak van MarshBerry.

Armand Hoftijzer is inmiddels meer dan 20 jaar jaar weg bij Boston Consulting Group, en sindsdien heeft hij zijn strategy consulting-vaardigheden ingezet bij verschillende bedrijven in de verzekeringsbranche. Hij begon zijn loopbaan bij het Amerikaanse adviesbureau in 1995, en in de drie jaar bij het kantoor heeft hij gewerkt aan uiteenlopende projecten in onder meer de sectoren financial services, telecom, food en zorg.

Vervolgens kwam hij terecht bij Swiss Re en werkte hij zeventien jaar voor Aon, waar hij diverse leidende rollen vervulde, meest recentelijk die van Chief Broking Officer. De afgelopen jaren bekleedde hij de rol van directeur grootzakelijk bij Nationale-Nederlanden. Na de overname van Delta Lloyd bracht hij Nationale-Nederlanden terug op de co-assurantiemarkt en leidde hij de succesvolle integratie van het beursbedrijf in Nationale-Nederlanden.

Voormalig BCG'er Armand Hoftijzer leidt MarshBerry in Europa

Bij MarshBerry heeft hij de taak gekregen om de Europese praktijk verder uit te bouwen. Het Amerikaanse bedrijf, dat zo’n 140 medewerkers telt, helpt tussenpersonen en verzekeringsmakelaars met groei en fusies- en overnames. Het bedrijf is sinds de jaren 80 actief in de VS, en vorig jaar breidde het zijn activiteiten uit naar Europa, met Amsterdam als vestigingsplaats.

Hoftijzer ziet volop kansen in de markt. “In de huidige markt zijn er veel kansen voor tussenpersonen. Het tempo van consolidatie neemt toe, en dit zal de komende jaren leiden tot een verdergaande herschikking in de markt. Ik kijk ernaar uit om tussenpersonen te helpen om kansen te pakken en succesvol te groeien.”

Michel Schaft, Managing Director van MarshBerry International, laat in een reactie weten verheugd te zijn met de versterking. “Door zijn uitgebreide ervaring kent Armand alle aspecten van het makelaarsvak, in binnen- en buitenland. Hij heeft een groot netwerk en goed inzicht in alle strategische ontwikkelingen in de verzekeringsketen.”