Nieuwe lichting voor Arlande Management Development programma

03 februari 2021 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Vijf talentvolle professionals hebben zich aangesloten bij adviesbureau Arlande. Britt van Bruggen, Julia Dijksterhuis, Jos Noorlander, Anne-Maaike Pluijter en Romy Schoordijk zijn allen gestart binnen het Management Development (MD)-programma van het bureau uit Baarn.

Arlande werd opgericht in 1999. Het bureau is gespecialiseerd in het managen van veranderingen en het aansturen van programma’s en projecten. Eén keer per jaar start het bedrijf, dat beschikt over een team van zeer ervaren adviseurs, het Management Development (MD)-programma. In dit opleidingstraject brengt Arlande meerdere getalenteerde young professionals de fijne kneepjes van het managementvak bij.

Binnen het programma doen de deelnemers praktijkervaring op door verschillende opdrachten uit te voeren bij klanten van Arlande. Ook ligt de focus op persoonlijke ontwikkeling door middel van opleidingen en trainingen op het gebied van Lean, Agile, Scrum, SAFe, Prince II, commercie, diverse managementstijlen en adviesvaardigheden. De deelnemers aan het programma worden tijdens het twee jaar durende traject bijgestaan door ervaren coaches/managers van het bureau en sparren daarnaast voortdurende met de overige deelnemers.

Britt van Bruggen, Julia Dijksterhuis, Jos Noorlander, Anne-Maaike Pluijter en Romy Schoordijk - Arlande

Deze maand zijn vijf nieuwe professionals gestart met het MD-programma. De vijf, elk met een verschillende achtergrond (strategie, psychologie, HRM, digitalisering en procesoptimalisatie), mogen na een onboarding-periode van twee weken direct aan de slag bij klanten van Arlande. Een korte voorstelronde:

Jos Noorlander deed voorafgaande aan zijn start bij Arlande al enige ervaring op als Business (Development) Manager, onder meer bij Digital Power en AED Nederland. Bij Arlande is hij inmiddels al gestart met zijn eerste opdracht, waarin hij meteen een dubbele rol vervult, als Audiovisueel (AV) consultant en functioneel beheerder Digitale Werkplek.

In eerstgenoemde rol is hij verantwoordelijk voor het opzetten van de beheersprocessen aangaande het gebruik van diverse audiovisuele middelen. En als functioneel beheerder voor het optimaal functioneren van de informatiesystemen. “Het leukste aan beide rollen vind ik de vrijheid die ik krijg om ondernemerschap te tonen, om daarmee oplossingen te bedenken en te creëren voor complexe vraagstukken”, aldus Noorlander.

Anne Maaike Pluijter rondde een master in Business Administration af aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Tegelijk met haar studie deed ze als parttime medewerker HR Services bij Pluryn al enkele jaren werkervaring op.

Binnen Arlande zal Pluijter zich in het begin vooral richten op de vakgebieden HR en procesoptimalisatie, maar zich ook breder gaan oriënteren en ontwikkelen. Ze geniet in ieder geval van haar nieuwe uitdaging: “Ik krijg veel energie en plezier van het verbeteren van processen waardoor teams optimaal kunnen samenwerken en zo komen tot het maximale resultaat.”

Julia Dijksterhuis deed afwisselende ervaring op voorafgaande aan haar start bij Arlande. Zo vervulde ze onder meer een commerciële rol als Business Development Consultant binnen software- en intelligencespecialist Meltwater, waar ze consultingklanten op het gebied van media intelligence & data analytics bijstond.

Ook was ze als diversity & inclusion consultant actief voor WeScale, dat zich inzet voor meer inclusie binnen Tech Scaleups. Uitkijkend naar haar nieuwe uitdaging bij Arlande, geeft Dijksterhuis aan: “Ik kan niet wachten om bij te dragen aan ons gezamenlijke doel: vanuit ambitie het beste resultaat bereiken binnen organisaties.”

Britt van Bruggen heeft zich de afgelopen jaren vanuit haar rol als trainer en procesbegeleider (binnen het Nederlands Huisartsen Genootschap) beziggehouden met de implementatie van een strategie en visie in een snelgroeiende mondzorgorganisatie.

“Tijdens het MD-programma hoop ik meer kennis & kunde op te doen en te ontwikkelen, als aanvulling op de onderwerpen die ik interessant vind”, aldus Van Bruggen over haar motivatie om zich bij het Arlande-programma aan te sluiten. Haar academische achtergrond vormt daarbij waardevolle bagage: “De masters Management & Leiderschap en Psychologie geven mij de basis om de strategische en menselijke kant met elkaar te verbinden.”

Romy Schoordijk werkte hiervoor als Teamlead en projectmanager voor trainings- en coachingorganisatie Mind Work Productions, the Change Agency. In die rol kreeg ze naar eigen zeggen “veel energie van het verbeteren van processen en met een team toewerken naar een resultaat.”

Op de vraag waarom ze nu voor het Management Development-programma van Arlande heeft gekozen, geeft ze aan: “Met mijn opgebouwde ervaring heb ik nu de behoefte om vraagstukken op meer inhoudelijk niveau uit te voeren, en door het MD-programma van Arlande kan ik mij daarop verder ontwikkelen door het opleidingstraject te combineren met het werken voor een opdrachtgever.”