SENSE Recruitment lanceert Stackmate, label voor IT-talent

29 januari 2021 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

SENSE Recruitment heeft een nieuw label. Met ‘Stackmate’ richt de recruiter zich op het verbinden van IT-talent en organisaties. “Met een mooi aanbod van vacatures voor IT-professionals op het gebied van technologie, data & analytics geven we vorm aan de toekomst van IT-professionals én onze opdrachtgevers”, aldus Tom van den Brink, Managing Recruiter bij Stackmate. Consultancy.nl sprak hem over de lancering van het nieuwe label.

Sinds de oprichting in 2008 is SENSE Recruitment uitgegroeid tot een vertrouwde naam op het gebied van consultancyrecruitment. “We ondersteunen al jarenlang toonaangevende bedrijven in hun jacht op hoogopgeleid talent”, vertelt Tom van den Brink, die zich ruim vier jaar geleden aansloot bij SENSE Recruitment. “We zijn gespecialiseerd in functies op het gebied van transformatie, organizational excellence en digitalisering.” 

Het zal niemand verbazen dat vooral dit laatste thema – digitalisering – momenteel bovenaan alle bedrijfsagenda’s staat. Ook voordat de wereldwijde coronapandemie de digitalisering van de samenleving een enorme boost gaf, was het al jarenlang het meest bepalende thema binnen het bedrijfsleven. Als gevolg daarvan is de vraag naar IT-talent geëxplodeerd, iets wat ze natuurlijk ook bij SENSE Recruitment niet is ontgaan.

Tom van den Brink, Managing Recruiter, Stackmate

“Onderwerpen als technologie en data-analyse spelen een steeds grotere rol in de transformatie van bedrijven”, aldus Van den Brink. “Dit was afgelopen jaren goed te zien in de matches die we realiseerden.”

Dit inspireerde SENSE Recruitment tot het oprichten van een gefocust label voor IT-talent. “Om, in deze continu veranderende wereld van IT, kandidaten en bedrijven nóg beter te bedienen, zijn we met onze tech-recruiters van start gegaan met Stackmate.”

Het juiste moment

“In Stackmate wordt de kennis van IT gebundeld met de recruitmentervaring van SENSE”, vertelt Van den Brink. “Zo helpen we opdrachtgevers in dit uitdagende segment van de arbeidsmarkt met het bereiken van de juiste doelgroep. Binnen de IT-sector is het niet eenvoudig om een kandidaat te binden die je écht moet hebben om je bedrijf verder te brengen. Het vergt onderscheidend vermogen van bedrijven om het juiste talent aan te trekken, met de juiste skills en ook nog op het juiste moment.” 

Daarmee stipt Van de Brink een vaak over het hoofd gezien punt aan. Want wat is het juiste moment? – voor de kandidaat kan dat een heel ander moment zijn dan voor de opdrachtgever. In een markt waar IT-talent sowieso al schaars is, vissen bedrijven vaak ook nog eens achter het net omdat de ideale kandidaat net een andere baan heeft aangenomen, of nog niet op zoek iets naar iets nieuws.

“Veel bedrijven pushen uitsluitend vacatures wanneer het voor hen urgent is”, legt Van den Brink uit. “Dan loop je echter het gevaar dat je mensen bereikt die op dat moment niet zitten te wachten op een vacature. Wanneer de mensen die je wilt bereiken actief op zoek zijn naar een vacature, ben je wellicht niet meer in beeld en loop je de potentiële kandidaat mis. Daarnaast horen we van veel IT-professionals dat ze door de bomen het bos niet meer zien: er is een ware overload aan vacatures. Hoe val je dan nog op als potentiële werkgever?” 

Vanuit de kandidaat

Stackmate biedt een oplossing voor deze uitdagingen, door juist vanuit de kandidaat te denken. “Waar je in een traditionele vorm van recruitment denkt vanuit het bedrijf en de korte termijn – en kandidaten koud bereikt via bijvoorbeeld advertenties en Linkedin-berichten – bouwt Stackmate juist verder op de werving op de lange termijn. Wij verbinden IT-professionals vroegtijdig, nog voordat ze echt toe zijn aan een nieuwe baan of project.”

“Een solide stroom aan potentiële kandidaten naar Stackmate ligt aan de basis van onze werving”, licht Van den Brink toe. “Met een datagedreven aanpak sturen wij op de complete reis van de kandidaat – van het eerste bezoek aan de website tot aan het matchen met de werkgever. De ideale kandidaat vindt ons op het moment dat hij of zij er behoefte aan heeft. We denken vanuit de ideale kandidaat en de lange termijn. De kandidaten kloppen zelf bij ons aan.” 

Bouwen aan de organisatie van morgen

Met deze onderscheidende aanpak wil Stackmate de komende jaren net zo’n begrip in de markt worden als SENSE Recruitment inmiddels is. Ronny Asscher-Magid, die het recruitmentbureau in 2008 samen met Samir Ben Slimane oprichtte, heeft er alle vertrouwen in. 

“Bedrijven hebben meer en meer moeite om de juiste IT-talenten aan zich te binden”, aldus Asscher-Magid. “Met SENSE Recruitment verbinden we al dertien jaar talenten aan opdrachtgevers. Met Stackmate kunnen we nu nóg beter inspelen op de specifieke uitdagingen rond het vinden van IT-professionals. Zodat onze opdrachtgevers in deze digitale wereld op volle kracht kunnen blijven bouwen aan de organisatie van morgen.”