Nederlandse life sciences-boetiek AIM ingelijfd door Blue Matter

21 januari 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Het Nederlandse boetiekadviesbureau AIM is overgenomen door Blue Matter Consulting, een Amerikaans bureau dat zich eveneens volledig toelegt op vraagstukken in de life sciences-industrie.

De krachtenbundeling bouwt voort op de samenwerking van de afgelopen jaren. “Blue Matter en AIM voeren een langbestaande en positieve relatie. Vaak bedienen we dezelfde klanten die we in hun behoeften voorzien, die de capaciteiten van beide bedrijven raken”, zo stelt Richard de Bakker, die AIM twaalf jaar geleden oprichtte in navolging van zijn loopbaan bij onder meer biotechbedrijf Sanofi Genzyme en Ashland, een aanbieder van specialistische materialen.

AIM telt een team van circa tien adviseurs, en specialiseert zich in supply chain-consultancy en interim management diensten aan life science-bedrijven. Het in 2012 opgerichte Blue Matter levert management consulting-diensten gericht op de gehele life sciences-waardeketen. Deze diensten variëren van innovatie, het ontwikkelen van nieuwe producten en het vermarkten daarvan, tot het lanceren van strategieën, product-portfoliostrategie, operational excellence en lifecycle value management.

Nederlandse life sciences boutique AIM overgenomen door Blue Matter

De integratie van AIM binnen Blue Matter zal volgens De Bakker “de waarde van beide bedrijven verhogen en tegelijkertijd zorgen voor verbeterde diensten richting klanten”. Ook biedt de overname extra carrièrekansen voor het tienkoppige consultingteam en het netwerk van associés.

Blue Matter kan door de overname van AIM een nieuwe markt toevoegen aan zijn Europese footprint. Het bedrijf beschikte reeds over vestigingen in de UK, Zwitserland en Duitsland, en daar wordt nu ons land aan toegevoegd. Ook versterkt het bedrijf met de toevoeging van het boutiquebureau zijn expertise op supply chain-gebied, wat een aanvulling vormt op de bestaande dienstverlening, legt George Schmidt uit, een Managing Partner bij Blue Matter in Londen.

“We richten ons doorgaans op strategisch werk, maar klanten hebben vaak gespecialiseerde behoeften als het gaat om het opzetten van activiteiten in Europa, zoals het bouwen en beheren van gestroomlijnde supply chains. AIM voorziet rechtstreeks in die behoefte.”

Blue Matter krijgt sinds enkele maanden ondersteuning vanuit de private equity-hoek. Samen met investeerder Baird Capital wil het bureau uitgroeien tot een wereldwijde en toonaangevende life sciences-consultancyspeler.