Zes nieuwe partners treden toe tot Grant Thornton

16 december 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accountants- en advieskantoor Grant Thornton heeft per 1 januari 2021 zes nieuwe partners benoemd. 

Robert-Jan Brethouwer

De jongste van de nieuwe toetreders, Robert-Jan Brethouwer (35), werkt al sinds de start van zijn loopbaan voor Grant Thornton en heeft zich de afgelopen tien jaar ontwikkeld tot een allround btw-specialist met een focus op e-commerce en zorg.

In de rol van partner zal hij zich bezighouden met de verdere groei van de btw-praktijk, het aansturen van een team van zestien specialisten, alsmede de btw-advisering aan cliënten. Tevens zal Brethouwer met ingang van 1 juni 2021 de huidige Head Indirect Tax van Grant Thornton, Bob van der Steen, opvolgen. Van der Steen doet na ruim twintig jaar een stapje terug.

Zes nieuwe partners treden toe tot Grant Thornton

Monique Pisters

Monique Pisters (40) is een ervaren internationale fiscalist en heeft meer dan zestien jaar ervaring, waarvan tien jaar bij Grant Thornton. Ze is in 2018 benoemd als partner en treedt nu als equity-vennoot toe tot Grant Thornton.

Pisters richt zich op de fiscale advisering van internationale cliënten en de begeleiding van cliënten die hun compliance-werkzaamheden willen uitbesteden. Daarnaast is ze director van het internationale business center in Nederland. In die hoedanigheid houdt ze zich, samen met haar internationale collega’s, bezig met de samenwerking tussen de 140 member firms van Grant Thornton op het gebied van commerciële groei, escalatie en strategie. 

Remko Lagendijk

Remko Lagendijk (39) is aangesteld als partner op de vestiging Rotterdam. Hij maakt de overstap van PwC, waar hij 21 jaar werkte, waarvan de laatste drie jaar als extern accountant. Hij heeft in zijn carrière ruime ervaring opgedaan met het controleren van zowel kleine als grote organisaties, met als specialisatie projectorganisaties en zakelijk dienstverlening.

Jan Ruigendijk

Ook Jan Ruigendijk (49) is een nieuwe partner binnen de accountancypraktijk. Hij werkt sinds de zomer van 2019 voor het bureau, na eerder ruim tien jaar partner te zijn geweest bij Baker Tilly en ervaring te hebben opgedaan bij het familiekantoor Ruigendijk Accountants en Adviseurs. Hij is gevestigd in Leiden en heeft als specifiek aandachtsgebied het mkb en familiebedrijven. 

Tiban Warmerdam

Tiban Warmerdam (42) startte zijn carrière bij Deloitte en heeft daar ruim zestien jaar ervaring opgedaan binnen de controlepraktijk. In die periode lag zijn focus op verschillende industrieën, waaronder het mkb en familiebedrijven, internationale organisaties en de financiële sector. Na een korte tussenstop bij Accon AVM is Warmerdam nu werkzaam binnen de controlepraktijk van Grant Thornton in Alphen aan den Rijn en richt zich op het mkb.

Bert Rustenhoven

Bert Rustenhoven (53) is als registeraccountant vele jaren werkzaam geweest bij EY. In juli startte hij samen met twee collega’s de Grant Thornton-vestiging in Arnhem, met succes. Hij richt zich als partner de komende jaren op de verdere uitbreiding van de portefeuille in Gelderland, waarbij zijn aandacht vooral zal uitgaan naar nationaal georiënteerde mkb-ondernemingen, middelgrote corporates en familiebedrijven.