BCG-partner Peter Adams wordt CEO van ING in België

15 december 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

ING België heeft een nieuwe Chief Executive Officer: Peter Adams. Hij maakt de overstap van Boston Consulting Group, waar hij senior partner was.

De Nederlandse bank was op zoek naar een nieuwe bestuurder sinds het vertrek van CEO Erik van den Eynden, die de topfunctie begin oktober neerlegde. De rol van CEO werd tijdelijk overgenomen door Chief Financial Officer Hans de Munck, die met de komst van Adams weer is teruggekeerd naar zijn eerdere rol.

Peter Adams (44) is momenteel managing director en senior partner bij Boston Consulting Group (BCG). Adams werkt al z’n hele loopbaan voor het strategy consultancykantoor – hij sloot zich in 1999 aan bij BCG na het afronden van zijn opleidingen in België en het Verenigd Koninkrijk.

Hij is gespecialiseerd in het helpen van bancaire en financiële klanten en is volgens ING betrokken geweest bij enkele van de grootste transformaties in de Europese bankensector, vooral in de Benelux, de UK, Frankrijk en Scandinavië.

Peter Adams, Chief Executive Officer Belgium, INGVanuit een functioneel perspectief werkt Adams samen met senior bestuurders op allerlei gebieden, waaronder strategie, organisatie en transformatie. In de afgelopen twintig jaar heeft hij uitgebreide ervaring opgedaan in uiteenlopende vakgebieden, gerelateerd aan distributiestrategieën en het ontwerp van (agile)organisatiemodellen voor West-Europese banken en verzekeraars. Hij geeft leiding aan BCG’s People & Organisation Practice voor West-Europa, Zuid-Amerika en Afrika.

Een van Adams’ eerste verantwoordelijkheden wordt het overzien van een groot herstructureringsprogramma bij ING. Eerder deze week maakte de bank bekend dat ze volgend jaar 62 van de in totaal 522 kantoren in België zal gaan sluiten.

Tegelijkertijd is de bank al bezig met het afslanken van haar personeelbestand, waarbij een derde van in de totaal 9.000 banen zal worden geschrapt. Deze reorganisatie zal naar verwachting eind volgend jaar worden afgerond. In België is ING een van de vier grote spelers, naast BNP Paribas Fortis, KBC en Belfius.

In een reactie op het vertrek van Adams, laat BCG op LinkedIn weten: “Gezien zijn ervaring en expertise in de bankensector en binnen financiële instellingen, zijn we ervan overtuigd dat hij uitstekend werk zal leveren aan het roer van ING België. We danken Peter voor zijn twee decennia aan betrokkenheid en leiderschap."