Data science-bureau Veneficus haalt Alon Jansen aan boord

03 december 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Veneficus, een specialist in data science consultancy en technologie, heeft Alon Jansen benoemd tot managing director.

De benoeming volgt op de wens van de twee oprichters van het Rotterdamse bedrijf om in te spelen op de groeipotentie in de markt. Jansen brengt jarenlange commerciële ervaring met zich mee, en staat te trappelen om de ambities van Veneficus de komende jaren waar te maken. “De markt groeit elk jaar met 30% en wij willen harder groeien dan de markt.”

Veneficus werd dertien jaar geleden opgericht door Daan Vroom en Joost van der Zon tijdens hun opleiding econometrie. Onder hun vleugels is het bedrijf uitgegroeid naar een team van ongeveer 25 professionals. Zij helpen klanten met datagedreven werken, van strategie en design tot de bouw van modellen en het opschalen naar applicaties en oplossingen. De focus ligt op klanten in vier sectoren: retail, e-commerce, vastgoed en verzekeringen.

Alon Jansen, Managing Director, Veneficus

Zo helpt het bureau onder meer al jaren Nationale-Nederlanden, een van zijn trouwe klanten, met het verbeteren van de besluitvorming op basis van data. In de retail is het data science-bureau actief voor onder meer supermarktketen COOP en AS Watson, de eigenaar van onder andere Kruidvat.

In de vastgoedbranche is Veneficus vooral actief aan de kant van projectontwikkeling. De zelfontworpen tool van het bedirjf – Houzr – helpt residentiële projectontwikkelaars met het stroomlijnen en automatiseren van besluitvorming ten aanzien van het woningbouwproces. De tool wordt inmiddels door een twintigtal projectontwikkelaars gebruikt.

In al deze segmenten ziet Veneficus een grote toekomst weggelegd voor kunstmatige intelligentie. Velen delen deze mening – volgens analistenbureau Gartner zal de markt voor AI-oplossingen in de komende drie jaar zo versnellen dat de omvang zal verdubbelen. Veneficus helpt klanten profiteren van de voordelen van AI, maar zorgt ook dat dit op een ethisch verantwoorde manier gebeurt.

Om op de groei te kunnen inspelen heeft Veneficus de organisatie alvast ingericht in drie afdelingen: Veneficus Consultancy (AI-projecten), Veneficus Professionals (detachering van data engineers, data scientists en data-analisten) en Veneficus Houzr (oplossingen voor de vastgoedmarkt).

“We zochten naar een ondernemende verkoop- en marketinggedreven directeur die het bedrijf de komende jaren verder vorm gaat geven”, aldus Vroom en Van der Zon over de benoeming van Jansen.

De kersverse managing director vervulde hiervoor als medeaandeelhouder diverse directiefuncties bij ICT-bedrijven. In zijn vorige functie was hij commercieel directeur bij cloud telecomleverancier Destiny in Nederland.