Mercer benoemt David Diepbrink en Kees Swinkels

10 november 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

David Diepbrink en Kees Swinkels hebben een uitgebreidere rol gekregen bij Mercer. 

Sinds oktober vorig jaar gaf David Diepbrink – de voormalig Chief Investment Officer van Swiss Life Products en Aegon in Spanje – leiding aan de pension en investment dienstverlening van Mercer in Nederland. Als gevolg van een herijking van de dienstverlening krijgt Diepbrink nu ook een mondiale rol. 

Mercer kiest ervoor om de investment consulting activiteiten voor de Nederlandse markt te combineren met de internationale Investment Solutions-praktijk. Diepbrink wordt de Global Co-Head van de gecombineerde Wealth propositie, en commercieel verantwoordelijk. In deze rol zal hij zich voornamelijk gaan richten op het vernieuwen van de proposities richting klanten, in nauwe samenwerking met het internationale Mercer team en met de lokale Wealth consulting teams. 

David Diepbrink en Kees Swinkels - Mercer

Daarnaast blijft Diepbrink in ons land verantwoordelijk voor het Multinational Client Segment (MCS) – een groep opdrachtgevers die wereldwijd opereren en hun (regionale) hoofdkantoor hebben staan in Nederland.

Kees Swinkels, Wealth Corporate Leader bij Mercer, krijgt per direct ook de verantwoordelijkheid voor de Nederlandse wealth consulting activiteiten onder zijn hoede. De uitbreiding heeft te maken met het veranderende pensioenlandschap (vooral door het Pensioenakkoord), waardoor pensioenfondsen en corporates met tal van multidisciplinaire adviesvraagstukken zitten over bijvoorbeeld de impact van het akkoord en hoe ze hierop kunnen inspelen. 

Swinkels hierover: “Met de komst van het nieuwe pensioenstelsel komen onze relaties voor ingrijpende wijzigingen, keuzes en kansen te staan. Met het bundelen van onze expertise, kennis en oplossingen kunnen we onze relaties nog beter van dienst zijn.” 

Zowel Diepbrink en Swinkels zien kansen voor Mercer – een zusterorganisatie van onder meer Marsh en Oliver Wyman – in het pensioensegment. Het bureau behoort wereldwijd tot een van de leidende spelers in het landschap, en ook in ons land is Mercer betrokken bij tal van strategische veranderingen in de pensioensector. 

“We moeten ons aanpassen aan de nieuwe pensioenwereld, en we zijn er van overtuigd dat wij zeer goed in staat zijn om onze relaties te begeleiden. We bedienen onze klanten met alles wat Mercer wereldwijd te bieden heeft – uiteraard met een goed oog voor de lokale, Nederlandse nuances,” sluiten het duo af.