Gemeentesecretaris Nanne Kramer versterkt Zeelenberg Advies

09 november 2020 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Nanne Kramer is per 1 november in dienst getreden bij Zeelenberg Advies, een adviesbureau uit Den Bosch.

Kramer brengt meer dan dertig jaar ervaring mee naar het bureau, opgedaan in zowel de publieke als private sector.

De afgelopen jaren was hij gemeentesecretaris voor zowel gemeente Hoogeveen als De Wolden en directeur van de Samenwerkingsorganisatie van beide Drentse gemeenten. Deze rol heeft hij goed weten te vervullen, sinds hij in september 2016 Henk de Vries opvolgde, liet burgemeester Roger de Groot van De Wolden weten tijdens de afscheidsreceptie van Kramer.

Het vertrek van Kramer valt samen met een nieuwe structuur die in De Wolden wordt uitgerold. Terwijl gemeente Hoogeveen te maken heeft met bestuurlijke en financiële problemen, concludeerde een rapport van informateurs afgelopen zomer dat Hoogeveen meer baat zou hebben bij een aparte gemeentesecretaris. Tot voor kort werd deze functie gecombineerd met de rol van gemeentesecretaris voor De Wolden.

Nanne Kramer, Adviseur bij Zeelenberg

“De bestuurlijke en financiële omstandigheden in Hoogeveen vragen om een nieuwe balans”, gaf De Groot aan. “Nanne had begrip voor de veranderende invulling van rollen, maar ambieerde zelf geen positie in deze lijn.” Met als gevolg dat Kramer bij dergelijke vraagstukken nu aan de andere kant van de tafel is beland.

Hij is namelijk een nieuwe uitdaging aangegaan bij Zeelenberg Advies, een bureau dat organisaties adviseert over organisatievormen, manier van werken, leiderschap, verandertrajecten en leren & ontwikkelen. Het bureau beschikt ook over praktijken voor assessments, werving & selectie en interim management.

Eerder in zijn loopbaan werkte Kramer voor gemeente Veendam, meer dan tien jaar voor gemeente Assen, en een aantal jaar voor ingenieursbureau Oranjewoud. Wie Kramer opvolgt is nog niet bekend. De ambtelijke samenwerkingsorganisatie van beide gemeenten vult de vrijgevallen positie momenteel tijdelijk in.