Jonge consultants geven klanten 2 uur gratis advies

06 november 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Student Consultant heeft een nieuwe dienst gelanceerd: Corona Spreekuur. De oprichters vertellen over hun nieuwe propositie.

Het nieuwe dienstenaanbod is – zoals de naam al doet vermoeden – erop gericht organisaties te helpen navigeren door de uitdagingen van de huidige coronatijd. Het kan bijvoorbeeld gaan om de noodzaak om te digitaliseren, de eigen mensen effectiever thuis te laten werken, e-commerce te omarmen of de supply chain inrichting te verbeteren. Of, als het gaat om partijen die juist in de huidige crisistijd floreren, de aanwezige kansen te grijpen.

Jorick Schilken, Co-Founder en Managing Partner van Student Consultant, vertelt: “Tijdens het Student Consultant Corona Spreekuur staan de uitdagingen waar onze klanten tegenaan lopen centraal. Een multidisciplinair team van Student Consultant buigt zich twee uur lang met een scherp perspectief over het vraagstuk.”

Jorick Schilken, Reno Kochanowski, Student Consultant

Medeoprichter en Managing Partner Reno Kochanowski vult aan: “We starten met een korte kennismaking waarna het vraagstuk aan bod komt. Vervolgens zullen onze consultants verduidelijkende vragen stellen zodat we binnen een uur duidelijk hebben welk probleem opgelost dient te worden. Daarna zullen we een half uur brainstormen over mogelijke oplossingen.”

Hij voegt toe: “Het laatste halfuur wordt gebruikt om concrete vervolgstappen mee te geven die onderzocht dienen te worden om de juiste oplossingen aan de bijbehorende problemen te koppelen. Aan het einde is het voor onze opdrachtgever duidelijk wat mogelijke oplossingen zijn en welke vervolgstappen genomen dienen te worden om deze oplossingen te realiseren.”

Student Consultant is een adviesbureau dat wordt gerund door studenten. Deze hebben ervaring met het doorgronden van complexe vraagstukken, en het leveren van advies. Hiertoe worden ze getraind en gecoacht door consultants die gepokt en gemazeld zijn in het vak. “Door de uiteenlopende studieachtergronden van onze consultants leveren we een breed scala aan consultancydiensten”, zegt Schilken.

De Corona Spreekuur-dienst wordt kosteloos aangeboden aan opdrachtgevers. Geïnteresseerde organisaties kunnen zich eenvoudig aanmelden via de website van Student Consultant.