CMS Asset Management gaat verder als Pragma Nederland

30 oktober 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Een jaar na te zijn overgenomen door Pragma, is het Nederlandse CMS Asset Management omgedoopt tot Pragma Nederland.

De naamswijziging is formeel per 1 oktober 2020 van kracht, en volgt op een jaar waarin er samen is gewerkt aan de integratie van de twee bedrijven. Voor de klanten van het adviesbureau uit ’s-Hertogenbosch verandert er niets, terwijl de bijna 20 medewerkers van Pragma Nederland inmiddels al intern gewend waren geraakt aan de nieuwe naam.

Pragma Nederland werd 23 jaar geleden opgericht en is een specialist in maintenance- en assetmanagement vraagstukken. Het bureau helpt industriële bedrijven, waterschappen, provincies en gemeenten bij het integraal beheer van hun fysieke bedrijfsmiddelen, de assets. De dienstverlening richt zich op het beschikbaar, betrouwbaar en betaalbaar houden van deze assets.

CMS Asset Management gaat verder als Pragma Nederland

In oktober van vorig jaar besloot CMS Asset Management zich aan te sluiten bij het Zuid-Afrikaanse Pragma. Drie redenen lagen hieraan ten grondslag. Allereerst is ook Pragma gespecialiseerd in maintenance en assetmanagement en de krachtenbundeling zorgt voor een verdieping van de portefeuille. Ten tweede, Pragma beschikt over een schaal waarop CMS kan bouwen (540 medewerkers), en heeft een internationaal netwerk van kantoren.

De derde reden ligt in de sterke technologische basis waarover Pragma beschikt. Het vernieuwen van assetmanagement is vandaag de dag sterk afhankelijk van IT-oplossingen zoals big data, sensortechnologie, industrial Internet of Things (IIoT), en Pragma bezit meer financiële slagkracht om in dergelijke oplossingen te investeren.

“Pragma is sterk in innovatie op het gebied van Industrial Internet of Things (IIoT). In het afgelopen jaar hebben de medewerkers van Pragma Nederland kennis opgedaan over deze diensten en de volgende stap is het introduceren van deze diensten bij onze klanten in de regio”, zegt Luc de Laat, Directeur van Pragma Nederland.

Meer waarde creëren

Hij voegt toe: “Met het uitgebreide aanbod van diensten onder de naam van Pragma kunnen wij onze klanten in Nederland en daarbuiten beter en completer van dienst zijn, zodat zij nog meer waarde kunnen creëren met hun bedrijfsmiddelen. Zeker in deze onzekere tijden met corona en uitdagingen zoals klimaatverandering, wil je er zeker van zijn dat de assets beschikbaar zijn en blijven.”

Het managementteam van Pragma Nederland bestaat naast De Laat ook uit Henk Wynjeterp (Regional Manager) en Richard Bruins (Manager Business Development).