Communicatieadviseur Lindblom trekt Maurice Westerwoudt aan

20 oktober 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Haags communicatieadviesbureau Lindblom heeft Maurice Westerwoudt aan zijn interim netwerk toegevoegd.

“We zijn verheugd met de komst van Maurice. Met zijn creativiteit en ruime ervaring is Maurice een belangrijke toevoeging aan ons team. We kijken er naar uit om samen met hem creatieve concepten en events te ontwikkelen voor nieuwe én bestaande klanten”, laat Diana Kleinjans, directeur van Lindblom, weten in een reactie op de aanstelling.

Op interim basis is Westerwoudt aangesteld als Associate Director, een rol waarin hij zich zal bezighouden met creatieve producties, events en andere eigen projecten, die hij naar de markt zal brengen. Ook zal hij zich actief richten op acquisitie voor het Haagse advieskantoor, dat gespecialiseerd is in communicatie, public relations en public affairs.

De klantenkring van Lindblom bestaat onder meer uit Bureau Regioburgemeesters, Evides, Gemeente Den Haag, ING Nederland, Het Landelijk Knooppunt Huwelijksdwang en Achterlating, Sazas, MRDH, Koninklijke Boekverkopersbond en de Nationale ombudsman.

Maurice Westerwoudt, Associate Director, Lindblom

Westerwoudt is een ervaren directeur en managing partner met een loopbaan van ruim dertig jaar. Voorafgaande aan zijn start bij Lindblom afgelopen maand, fungeerde hij als directeur Innovatie en Special Projects bij PR- & communicatiebureau Winkelman en Van Hessen. Ruim zeven jaar gaf hij leiding aan het communicatiebureaus, waar hij uiteenlopende creatieve projecten bedacht en op de markt zette.

Bekende projecten van de hand van Westerwoudt zijn bijvoorbeeld de Nationale Bunkerdag en de KinderMuseumnacht. Communicatiebureau Winkelman en Van Hessen voert opdrachten uit voor overheden, instanties, stichtingen en het bedrijfsleven op het gebied van cultuur, sociaal maatschappelijke vraagstukken, werkgelegenheid, duurzaamheid en media. Onder leiding van Westerwoudt wist het bureau zijn portefeuille voor deze klanten weten uit te breiden, met vooraanstaande projecten als Museum RockArt, het Radio LAB van de Radboud Universiteit en Greensand.

In zijn vroege loopbaan is Westerwoudt meer dan 25 jaar actief geweest in de voetbalwereld. Zo werkte hij maar liefst 14 jaar bij Feyenoord en Stadion Feijenoord als safety & security officer en was hij verantwoordelijk voor de veiligheid- en service organisatie bij alle evenementen zoals concerten, Europa Cup Finales, Euro 2000 en nationale en internationale wedstrijden.

Vervolgens maakte hij de overstap naar ADO Den Haag, waar hij de rol van statutair directeur vervulde. Vanuit die rol wist hij het imago en de politieke relaties tussen club, supporters en de lokale driehoek te verbeteren. Namens de voetbalclub was hij verantwoordelijk voor de bouw van het nieuwe onderkomen op het Forepark.