Bankplatform Mambu kiest IG&H als partner voor Benelux

02 oktober 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Mambu, een aanbieder van ‘core banking’-software, heeft een strategische samenwerking gesloten met IG&H, gericht op de Benelux-regio.

Samen gaan de twee partijen financiële instellingen helpen met het ontwikkelen en uitvoeren van hun digitale transformatieagenda’s. Mambu levert hierbij de software en technologiekennis, terwijl IG&H industriekennis, consultancy en de implementatie op zich neemt.

“Samen kunnen wij financiële instellingen helpen in iedere stap in hun digitale reis of transformatie door de beste oplossing op het gebied van SaaS core banking aan te bieden in combinatie met zorgvuldig advies en uitvoering op maat”, zegt Michel Breeuwer, General Manager Benelux bij Mambu.

IG&H helpt klanten klanten in de financiële sector al meer dan drie decennia met transformaties en digitalisering. De toevoeging van Mambu vormt een versterking van zijn ‘core banking’-proposities. De softwareontwikkelaar omschrijft zichzelf als het “enige echte Saas core banking platform” in de markt, en helpt financiële instellingen met het migreren van hun legacy bank- en leningplatform naar een modern, ‘fit for purpose’ en agile platform.

Bankplatform Mambu kiest IG&H als partner voor Benelux

Dit betekent in de praktijk dat banken het platform kunnen gebruiken om hun klanten beter te bedienen, een kortere time-to-market voor nieuwe producten en diensten te realiseren, de total cost of ownership te verlagen en innovaties te versterken. Mambu’s software onderscheidt zich bovendien doordat deze gemakkelijk te integreren is met het fintech-ecosysteem door een range van vooraf geleverde API’s.

Volgens Edmond Alblas, partner bij IG&H, dekt Mambu voor banken die een nieuw systeem zoeken alle relevante aspecten af: “Mambu is de beste leverancier van cloud based core banking platforms ter wereld, is super snel groeiend en geeft toegang tot een enorm API-ecosysteem van fintech-leveranciers.”

Mambu bedient wereldwijd zo’n 20 miljoen eindgebruikers. Het bedrijf is actief voor partijen als mobiele bank N26 en de Scandinavische bank Nordiska. In ons land is New 10 (onderdeel van ABN Amro) een klant van Mambu. Het fintechbedrijf maakt gebruik van Mambu als zijn core banking-platform en als motor voor zijn producten en nieuwe ontwikkelingen.

Alblas: “Veel financiële instellingen stellen zichzelf regelmatig de vraag: stelt mijn huidige bank- en leningplatform mij in staat om bij te blijven bij alle veranderingen? Samen met Mambu bieden we nu een totaaloplossing die hun in staat om koploper te worden en te blijven in hun markt.”

IG&H, dat meer dan 300 professionals heeft in Nederland en Portugal, is benoemd tot Benelux-partner van Mambu. Andere internationale partners van het Duitse softwarebedrijf zijn onder meer Accenture, Atos en Mobiquity.