Maarten Erasmus partner bij inkoopbureau Kloepfel Consulting

29 september 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Het relatief nieuwe inkoopadviesbureau Kloepfel Consulting heeft Maarten Erasmus aangetrokken als nieuwe partner.

Maarten Erasmus neemt meer dan 25 jaar aan inkoopexpertise mee naar zijn nieuwe rol. Eerder werkte hij voor Emeritor, een Nederlands inkoopadviesbureau en branchegenoot met zo’n 100 professionals. Hier zette hij zich zeventien jaar lang in voor opdrachtgevers uit verschillende sectoren, terwijl hij zich bezighield met onderwerpen als operations management, strategische sourcing, contractmanagement en supply management. Erasmus zal officieel op 1 oktober van dit jaar als partner benoemd worden.

Gedurende zijn loopbaan gaf Erasmus leiding aan grote verbeterprogramma’s bij SNSREAAL, Trespa, Natuurmonumenten, Nidera, Aafje, Cordaan, Zorggroep Almere, Vincent van Gogh, Frans Maas, Paresto en Tergooiziekenhuizen. Ook droeg hij als teamlid bij aan opdrachten voor Aegon, ASML, Bollegraaf RecyclingOLVG, Hemubo , Senter Novem, CED, Hal Allergy, COA, Océ, IHC en anderen. Alvorens hij in de adviessector werkzaam werd, bekleedde Erasmus functies in de industrie, bij Philips Electronics en een automotive bedrijf.

Bij Kloepfel Consulting zal Erasmus mede leiding geven aan het Benelux-team, dat vorig jaar in ons land van start ging. Deze tak werd gevormd nadat kantooroprichter Peter Smit ervaring had opgedaan met Kloepfel Consulting in zijn thuismarkt Duitsland, en vervolgens samen met Kloepfel Consulting oprichter Marc Kloepfel besloot dat de tijd rijp was om uit te breiden naar Nederland.Maarten Erasmus, Partner, Kloepfel ConsultingDe Nederlandse tak werkt samen met Procurement Services om een ​​end-to-end-aanbod te bieden. Het team van Kloepfel Consulting is verantwoordelijk voor de directe inkoop, terwijl Procurement Services (onder leiding van Martijn Heijmans en André Seltenrijch) de indirecte inkoopzaken regelt. “Onze expertises zijn perfect gestructureerd en vullen elkaar aan”, zegt Smit over de lokale samenwerking.

Smit en Erasmus hebben zich ten doel gesteld om Kloepfel Consulting uit te bouwen tot een ‘trusted advisor’, onderzoeksbureau en implementatiepartner, met een focus op klanten in de maakindustrie - een van de belangrijkste sectoren van het bedrijf in Duitsland. “We kunnen putten uit een schat aan ervaring. Alleen al in Duitsland heeft Kloepfel Consulting meer dan 800 projecten succesvol afgerond”, aldus Erasmus.

In Nederland komt het bedrijf geleidelijk in een stroomversnelling. De eerste klant was Nooteboom Trailers in Wijchen. “Ze vertrouwden ons een compleet project voor de optimalisatie van de inkoopkosten toe… en gelukkig konden we aan hun verwachtingen voldoen. In de eerste fase van de onderhandelingen hebben we een besparing van €1,8 miljoen kunnen realiseren”, vertelt Smit trots, die eveneens bevestigt dat het inkoopadviesbureau sindsdien “enkele nieuwe klanten” heeft mogen toevoegen.

Het twaalf jaar oude bedrijf heeft wereldwijd meer dan tien kantoren verspreid over Europa, Azië en Amerika.