Staan Finance opent een kantoor in Rotterdam

07 september 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Staan Finance heeft een nieuw kantoor geopend in Rotterdam, de derde vestiging in ons land.

Volgens topman Danny ’t Hoen is de uitbreiding naar de havenstad een logische stap binnen de groeiambitie. “Enerzijds om reeds bestaande klanten nog beter van dienst te kunnen zijn; met een lokaal kantoor zullen wij beter in staat zijn om ons volledige dienstenportfolio aan te bieden. Anderzijds krijgen we betere toegang tot lokaal talent op de arbeidsmarkt en kunnen we met mensen uit de regio nog dichter bij onze klanten staan.”

Staan is al actief in de regio. Het bedrijf, dat zich specialiseert in finance- en risk-vraagstukken, bedient gerenommeerde klanten als NN, Vopak en The Greenery. Danny: “De groot Rotterdam regio is een omgeving met een geweldige dynamiek wat je terugziet bij het soort bedrijven.”

Als voormalig Erasmus student heeft Rotterdam een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Danny. Toen hij vervolgens hoorde dat Phillip Gan graag de trekker wilde zijn van de Rotterdamse ambities kon een lang gekoesterde wens eindelijk in vervulling gaan.

Danny ’t Hoen, Staan

Voor Phillip kwam de wens van Staan om een Rotterdams kantoor te openen op het juiste moment. “Staan bood mij de mogelijkheid om het ondernemen en finance te combineren. Ik ben altijd verbonden geweest met Rotterdam. Ik ben opgegroeid in het Westland, heb in Den Haag op school gezeten en in Rotterdam gestudeerd. Ik voel mij verbonden met de regio. Staan en ik waren er snel over eens dat dit een mooie samenwerking zou zijn.”

Na een vijftienjarige carrière binnen de sales en een periode van vijf jaar als Business Manager bij Agium, maakte Phillip een jaar geleden al de stap richting het ondernemerschap. Met YoreTalent focuste hij zich op de carrière van jonge talenten. “Ik zie verandering in het werkveld. Corporates willen verjongen maar hebben vaak niet de tijd om de nieuwe generatie te begeleiden en bij de hand te nemen. Doordat talenten steeds jonger de markt betreden, is deze begeleiding juist cruciaal. Doe je dit niet, wordt de kloof en uitval steeds groter”, aldus Phillip.

Ondernemen in finance

Toch maakt hij na een jaar ondernemen de overstap naar Staan. “Het ondernemerschap beviel mij goed, ik wil de regie hebben over mijn eigen carrière en aan het roer staan van mijn eigen schip, echter miste ik finance. Niet alleen het netwerk dat ik door de jaren heen heb opgebouwd, maar vooral de dynamiek. Finance is voor mij waar alles bij elkaar komt.”

Daarnaast kent hij Staan al jaren en heeft van een afstand gezien wat het bureau heeft opgebouwd. “Ik voel mij verbonden met het platform van Staan. Ik geloof enorm in het opleiden en ontwikkelen op de manier dat Staan dat doet. Je moet investeren in je mensen om ze wendbaar en weerbaar te maken in een wereld die snel om ons heen verandert. Als je niet investeert zal de weg richting het pensioen een hele lange weg worden met het gevaar dat velen deze weg niet ongeschonden zullen bewandelen.”

Zijn visie sluit dan ook naadloos aan bij de cultuur van Staan. “Ik zie veel opportuniteit en kijk ernaar uit om de markt op te gaan en verbindingen te maken, om samen met Staan impact te maken.”

Staan zal in Rotterdam zijn volledige dienstenpakket aanbieden: van executive en interim finance professionals, recruitment services en (finance-)opleidingen tot aan consultingoplossingen. Danny kijkt ondanks de uitdagende markt met vertrouwen naar de komende periode: “Phillip heeft het Staan-DNA; klantgericht, jaren relevante ervaring en de juiste drive om dit tot een groot succes te maken.”