HK&P International neemt Britse dataspecialist over

04 september 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Adviesbureau HK&P International, een boetiekadviesbureau dat actief is binnen de financiële sector, heeft zijn datastrategie en implementatiediensten versterkt door het Britse bedrijf Senya over te nemen.

HK&P International, dat in 2011 te Amsterdam werd opgericht, ondersteunt banken, verzekeraars, investeringsmanagers, betalingsproviders en andere spelers actief in de financiële dienstverleningssector. HK&P levert zijn klanten drie belangrijke services: consultancydiensten, waaronder strategisch advies en advies op het gebied van target operating models; implementatiediensten, inclusief projectuitvoering en IT-migratie; en datadiensten, inclusief gegevensbeheer en analytics.

Volgens de CEO van HK&P International, Remco Koteris, leunde het bureau de afgelopen jaren vooral op de consultancydiensten. Ondanks dat HK&P International werkt aan verschillende projecten in het datadomein, was het nooit de primaire focus. Daar komt nu verandering in, aangezien het bureau inzet op de versterking van de datadienstverlening.

“Toen we zagen hoe het landschap de afgelopen jaren snel veranderde en hoe technologische veranderingen de ontwikkeling van nieuwe oplossingen mogelijk maakten, kwamen we tot de conclusie dat we onze kennis en vaardigheden moesten vergroten op het gebied van datastrategie en implementatiediensten”, legt Koteris uit.

HK&P International neemt Britse dataspecialist over

Na een evaluatie van de verschillende opties – een datapraktijk vanaf de grond opbouwen of inzetten op anorganische groei – besloot HK&P International voor het ltweede alternatief te kiezen. De overname van Senya voegt operaties toe in het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Canada.

Koteris: “Net als HK&P is Senya een hoogwaardige nichespeler, die zich richt op het helpen van klanten met complexe dataproblemen en met het oplossen van belangrijke uitdagingen. Dit alles sluit goed aan bij onze visie –  ‘quality people, quality delivery’. Verder vormt het aanbod van Senya een perfecte aanvulling op ons portfolio.”

Senya biedt zijn klanten een breed scala aan datadiensten, zoals ondersteuning bij digitale transformaties, big data-expertise, voorverpakte ‘industriemodellen’ die zijn ontworpen om aan de databehoeften van specifieke sectoren te voldoen, en ondersteuning bij het naleven van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

De bundeling van krachten stelt Senya in staat om gebruik te maken van de basismarkten van HK&P International (Nederland, Ierland en Luxemburg). Amit Mandal, de CEO van Senya, laat weten dat de bundeling van krachten een grote stap is voor het bedrijf.

“We zijn erg positief over het samenwerkingsverband met HK&P. We delen de visie van het leveren van hoogwaardige diensten door middel van pragmatische, ervaren en gedreven mensen. We kijken ernaar uit om onze data-expertise in de toekomst beschikbaar te stellen aan alle HK&P-klanten”, aldus Mandal.