FastPath Automation helpt logisiek bedrijf met RPA-implementatie

03 september 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Net als in andere sectoren, heeft de transport- en logistieke sector te maken met een toenemende behoefte aan het digitaliseren van de processen en de bedrijfsvoering. 

Een van de belangrijkste technologieën die digitalisering mogelijk maakt is robotic process automation (RPA). Bij RPA wordt gebruikgemaakt van softwarerobots die taken autonoom kunnen uitvoeren. Zo kunnen ze allerlei organisaties, waaronder partijen in de transport- en logistieke sector, helpen met het besparen van kosten. Hierdoor komen middelen vrij om te werken aan meer waardetoevoegende taken. Omdat het werk dat de softwarerobots overnamen vaak bestaat uit repetitieve en vervelende taken, draagt de inzet van RPA ook nog eens bij aan de de medewerkerstevredenheid.

Een voorbeeld van hoe RPA een bedrijf in de branche heeft geholpen, is Koolwijk Polsbroek Transport & Logistiek. Het succesvolle familiebedrijf implementeerde een softwarerobot op het UIPath RPA-platform. De implementatie werd verzorgd door RPA-specialist FastPath ​​Automation, een Silver Partner van RPA-leverancier UiPath in Nederland.

FastPath ​​Automation bouwde een op maat gemaakte RPA agent voor Koolwijk Polsbroek om alle bestellingen van klanten af te handelen. Dit omvatte het registreren, sorteren, afhandelen en archiveren van de verzoeken. Door deze automatiseringsslag is de productiviteit omhoog gegaan, aangezien de robot 24 uur per dag en 7 dagen per week opereert.

FastPath Automation helpt Koolwijk met een RPA-implementatie

Ook de kwaliteit van de invoer is verbeterd, want RPA-softwarerobots zijn betrouwbaar, consistent en maken nooit fouten. De medewerkers die eerder verantwoordelijk waren voor deze taak zijn nu overgezet naar andere taken, die meer waarde toevoegen voor de klant. 

Hoewel het implementeren van nieuwe applicaties voor IT-afdelingen vaak een uitdaging is, was de ingebruikname van de RPA-agent in een mum van tijd geklaard. Waarom? Een RPA-softwarerobot kan werken op de reeds bestaande infrastructuur, waardoor het niet nodig is om deze te wijzigen. Deze bijna plug-en-play feature maakt het dat RPA-implementaties snel en met relatief lage kosten kunnen worden gerealiseerd. 

FastPath Automation is een dochterbedrijf van IT-bedrijf AROBS, een van oorsprong Roemeens bedrijf met bijna 1.000 medewerkers in Europa. FastPath Automation richt zich exclusief op RPA-implementatietrajecten en bestaat uit gespecialiseerde RPA-ontwikkelaars die elk type softwarerobot voor verschillende industrieën kunnen leveren. Het bedrijf uit Ulvenhout richt zich vooral op UiPath RPA-oplossingen.

Volgens onderzoek van FastPath Automation biedt RPA grote kansen. Projecten bij tal van opdrachtgevers laten zien dat een kostenbesparing van bijna 30% bereikt kan worden binnen het eerste jaar, vooral omdat de kosten voor transactionele processen met tot wel 80% verlaagd kunnen worden. RPA heeft dan ook een “zeer hoge ROI en een korte terugverdientijd”, aldus de experts.