Advies- en ontwerpbureau BRO sluit zich aan bij Movares

25 augustus 2020 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Movares heeft branchegenoot BRO ingelijfd. Zo’n 80 professionals verspreid over vestigingen in Boxtel, Amsterdam en Venlo sluiten zich aan bij het internationale advies- en ingenieursbureau.

BRO ondersteunt bedrijven en overheden met adviezen en producten met betrekking tot ruimtelijke ontwikkeling, stedenbouw, landschap en economie. Daarnaast helpen de ecologen, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, juristen, planologen en financiële experts bij vraagstukken in zowel stedelijke als landelijke gebieden. 

Na 58 jaar onafhankelijk te hebben geopereerd, heeft BRO nu de krachten gebundeld met Movares, met ruim 900 medewerkers een van de tien grootste advies- en ingenieursbureaus van ons land. De twee firma’s zijn al langer goede bekenden van elkaar – “we werkten in veel projecten al nauw samen met Movares”, vertelt Felix Wigman, directievoorzitter van BRO.

Movares en BRO bundelen de krachten

Deze samenwerking gaf het vertrouwen voor een volledige integratie. “We hebben dezelfde open en no-nonsense stijl van werken en voelen elkaar goed aan”, vervolgt Wigman. het belangrijkste voordeel daarvan? “We kunnen onze opdrachtgevers nu nog completer ondersteunen.”

BRO behoudt zijn zelfstandigheid binnen de Movares Groep. Het blijft een aparte entiteit en blijft onder leiding staan van de huidige bestuurders Felix Wigman en Fons Ripken. Guy Kersten, tot voor de deal nog de directievoorzitter van BRO, grijpt de gelegenheid aan om na 30 jaar afscheid te nemen. Hij gaat nu met pensioen. Bas van Wetten en Reinder Osinga zijn benoemd tot adjunct-directeuren. 

Voor Movares zorgt de deal voor een stevigere positie in de vroege planfase van projecten. Directievoorzitter Sander Eijgenraam: “Met BRO als gerenommeerd bureau binnen onze gelederen, kunnen we onze klanten nog beter bedienen en ons marktaandeel uitbreiden.”