Vanberkel Professionals op zoek naar financieel talent

27 juli 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

De overheidsmarkt is een van de weinige lichtpunten voor de adviesbranche tijdens de huidige covid-19 crisis. Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag vanuit de sector naar hun diensten, heeft Vanberkel Professionals zich ten doel gesteld om meer zelfstandige finance consultants aan zich te binden. 

Naast het kernteam van 85 professionals dat Vanberkel Professionals in dienst heeft, werkt het bureau ook met een flexibele schil van zo’n 100 freelancers. Samen bedienen ze het publieke domein – de Rijksoverheid, lokaal bestuur, woningcorporaties en overige semipublieke instellingen – met een scala aan financiële diensten, van consultancy en audits tot het verbeteren van de bedrijfsvoering en het leveren van trainingen. 

Vraag naar diensten neemt toe

Terwijl het bedrijfsleven en de overheid met nooit eerder vertoonde veranderingen te maken heeft gekregen, als gevolg van de coronacrisis, kan laatstgenoemde binnen alle lagen wel wat extra expertise en mankracht gebruiken. Denk alleen al aan de uitvoering van de steunmaatregelen die het kabinet heeft uitgebracht, waarbij de uitvoering vooral bij de gemeenten liggen. Te denken valt ook aan de noodzaak om digitalisering binnen de publieke sector te versnellen, of het optuigen van Covid-19 processen, of het herijken van strategische plannen voor beleid en bestuur. 

Aan deze en andere opdrachten werkt Vanberkel Professionals op dagelijkse basis. Freelancers worden ingeschakeld – soms samen met een groter team bij een klant – of vullen op tijdelijk basis een rol bij een klant in. “Rollen die Vanberkel Professionals bemiddelt zijn onder meer adviseurs op het gebied van financiën, subsidies, project- of business control, en auditors gericht op interne audits of IT-audits.”, legt Samentha Rosalia, Resourcemanager bij het bureau, uit.

Vanberkel Professionals op zoek naar financieel talent

Langdurige samenwerking met freelancers

Terwijl het bedrijf zijn netwerk probeert uit te breiden, en daarmee te kunnen voldoen aan de huidige, toenemende vraag naar diensten, geeft Rosalia aan dat als het gaat om de samenwerking met freelancers, Vanberkel Professionals juist een langetermijnstrategie erop nahoudt. “We geloven in langdurige samenwerkingsverbanden met onze freelancers. We zien ze als zeer waardevolle en gewaardeerde relaties en stellen om die reden ook ons network open voor freelancers.” 

Verbinding is een andere belangrijke factor waarmee het bureau de strijd om de beste freelancers wil winnen. “We organiseren meerdere evenementen in het jaar waar we kennis met elkaar delen en uitwisselen. Zo hebben we jaarlijks meerdere ontbijtsessies, waarbij er onder het genot van een ontbijt samen wordt doorgenomen hoe de freelancer zijn of laatste opdracht heeft ervaren of wat hij/zij graag in een toekomstige opdracht terug zou willen zien”, legt Rosalia uit.

Voor zelfstandige consultants is professionele ontwikkeling doorgaans een bekende uitdaging. Om die reden investeert Vanberkel Professionals ook in zijn freelance community. “We verzorgen inhoudelijke trainingen zodat de aan ons verbonden freelancers hun kennis op peil kunnen houden”, aldus Rosalia, die tot slot aangeeft dat Vanberkel Professionals ernaar streeft “een warm bad te zijn” voor zijn community van zelfstandige professionals.