Belgisch adviesbureau verkoopt procesmanagementtool aan BCT

28 april 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Belgisch organisatieadviesbureau a3o heeft zijn procesmanagementtool ‘iGEN’ verkocht aan BCT, een IT-bedrijf uit Sittard. 

iGEN is een methodiek en softwaretool die een reeks standaardprocessen voor Vlaamse gemeenten beschrijft. Een vijftiental Vlaamse overheden werkt inmiddels met de procesmanagementsoftware, vooral binnen het zaakgericht werken domein, aangezien de software hen in staat stelt de efficiëntie van de organisatie te verbeteren en een impuls aan de digitale dienstverlening te geven.

De tool maakt al langer deel uit van het portfolio van diensten van BCT – enige tijd geleden sloten de twee bedrijven namelijk een strategisch partnership af. Maar, zo legt Bart Kaesemans van a3o uit, gezien de sterke vraag naar de tool en de behoefte om verder te professionaliseren, profiteren beide bedrijven nu van de eigendomsoverdracht.

Belgisch adviesbureau verkoopt procesmanagementtool aan BCT

“Door het strategische partnerschap met BCT kreeg de iGEN-tool zo'n boost dat het voor a3o steeds moeilijker te bolwerken was om de gewenste klantenservice te leveren. Uiteindelijk is software niet de kern van onze dienstverlening. Ik ben dan ook zeer blij dat BCT de iGEN-tool heeft overgenomen. BCT biedt alle garanties op het vlak van doorontwikkeling en klantenservice”, laat Kaesemans weten.

Binnen BCT wordt iGEN een essentieel onderdeel van de Corsa Mid-Office, het palet aan oplossingen van het bedrijf dat Vlaamse gemeenten helpt bij het digitaliseren van de dienstverlening aan burgers en bedrijven. “In deze Mid-Office oplossing komen digitaal en zaakgericht werken samen. Het zorgt voor een voorspelbare, beheersbare en digitale dienstverlening, geheel volgens heersende wet- en regelgeving”, vertelt Ruud Storcken, Business Unit Manager bij BCT. 

Over het inlijven van iGEN zegt hij: “De intensieve samenwerking tussen BCT en a3o heeft geresulteerd in een continuering van het product iGEN. Doorontwikkeling, beheer en verrijking van het product zijn daarmee geborgd. Wij kunnen onze bestaande, maar ook zeker nieuwe klanten voorzien van een tooling die de digitale transitie vereenvoudigt.”

Als onderdeel van de deal blijft a3o, een boutique adviesbureau uit Machelen dat zich richt op de publieke sector, betrokken bij iGEN, onder andere als implementatie- en kennispartner.