Maurits Speksnijder sluit zich aan als partner bij Jester Strategy

09 april 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Jester Strategy heeft zijn team uitgebreid met Maurits Speksnijder, die toetreedt als partner.

De ‘Jester’ was in vroegere tijden de hofnar die de vorst voorzag van reflectie, inzicht in ontwikkelingen buiten het hof en zijn strategisch aanpassingsvermogen stimuleerde, laat adviesbureau Jester Strategy uit Amersfoort weten: “Wij zijn de jesters van nu. Met innovatieve werkwijzen en tools en ons netwerk van jesters helpen we organisaties succesvol te zijn in een veranderende wereld.”

Klanten kunnen het bureau inschakelen voor tal van rollen. Denk bijvoorbeeld aan de rol van ‘mapper of knowledge’ (“we analyseren kennis binnen en buiten de organisatie”), aan die van ‘truthseeker’ (“we zoeken naar de waarheid, de vraag achter de vraag en het antwoord achter het antwoord”) maar ook aan de rol van ‘confidante of the king’ (“het is soms eenzaam aan de top, wij zijn een vertrouwenspersoon, klankbord en adviseur”).

Maurits Speksnijder, Partner, Jester Strategy

Sinds enkele weken draagt Maurits Speksnijder als partner bij aan deze activiteiten van Jester. Hij maakte de overstap naar het adviesbureau vanuit Randstad, waar hij als directielid verantwoordelijk was voor de consultancypraktijk van het bedrijf. “Daarvoor heb ik als adviseur gewerkt bij onder andere EY en Capgemini Consulting”, vertelt Speksnijder, die in 1999 aan de Hogeschool Rotterdam de studie Logistiek & Economie afrondde en in 2006 aan de Erasmus Universiteit zijn MBA behaalde.

“Vanuit Randstad heb ik al veel samengewerkt met Jester”, vertelt Speksnijder over zijn overstap naar het bureau. “Ik heb voor Jester gekozen omdat ik als klant onder de indruk was van de methodisch gedegen aanpak. Deze mensen weten precies wat nodig is om met een hoop creativiteit tot relevante en gedragen resultaten te komen. Daarnaast is Jester een bedrijf dat groeit en ik vind het boeiend daaraan mee te bouwen. Met mijn oog voor ontwikkeling en mijn netwerk kan ik hier een mooie rol spelen.”

Daarnaast benadrukt Speksnijder dat hij zich ook erg kan vinden in de filosofie van het bedrijf: “De rol van ‘jester’ vervul ik eigenlijk al mijn hele carrière, dus wat dat betreft voelt de overstap als thuiskomen. Ik vind het belangrijk klanten een spiegel voor te houden. Wij hebben als adviseurs niet het gouden ei, maar we kunnen de klant leiden naar de beste oplossing. Hiervoor is het soms nodig klanten te vertellen wat ze niet willen horen.”

De nieuwe partner van Jester Strategy geeft tot slot aan dat hij de komende jaren op zijn plek zit: “Daarom verheug ik mij op het samen verder bouwen aan ons bedrijf. Omdat we op die manier impact kunnen hebben binnen de organisaties en klanten waar we voor werken. En uiteraard en bovenal draait het om resultaten boeken, samen met klanten en medewerkers.”