Stan Russell maakt overstap naar The Talent Institute

03 april 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

The Talent Institute heeft zich versterkt met Stan Russell, die gaat meebouwen aan de Digital Innovators-propositie.

Russell maakt de overstap van recruitmentbureau Badenoch + Clark, waar hij zich focuste op het top- en middensegment binnen het innovatie-vakgebied. In zijn nieuwe uitdaging als Business Consultant zal hij zich richten op het uitbreiden van partnerships met corporates en scale-ups en het adviseren rond innovatie en groei. 

Onder de vlag van moederbedrijf Startupbootcamp levert The Talent Institute talent op het gebied van digitale innovatie en growth hacking. Zij werken bij opdrachtgevers aan de uitvoering en versnelling van innovatieprojecten gericht op de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten.

Stan Russell, Business Consultant, The Talent Institute

Vanuit het kantoor in Amsterdam (B. Amsterdam) bedient The Talent Institute grote opdrachtgevers als Frieslandcampina, Nationale-Nederlanden Philips en Unilever, maar ook bijvoorbeeld scale-ups zoals Beequip. Projecten variëren van een discovery-traject met de validatie van nieuwe services tot de opzet en uitrol van loyalty-/retentieprogramma’s. 

“De omgeving van Startupbootcamp en The Talent Institute biedt een aanstekelijke vorm van ondernemerschap”, zegt Russell over zijn overstap. “Zelfs in deze absurde fase spot je geen vleugje cynisme maar juist een enorme wil om te blijven innoveren. Door de constante veranderingen in deze digitale markt staat innovatie anno 2020 gelijk aan grilligheid. Grensverlegende executiekrachten voor groei van nieuwe producten en diensten zijn daarom van fundamenteel belang voor impactvolle innovatieprocessen.”

Naast zijn werkzaamheden als consultant is Russell tevens medeoprichter van The International Conservation Fund – een platform voor verhalen uit de natuur die nu de aandacht verdienen en partner van het IUCN. Primair project is ‘The Forgotten Park’, een documentaire over één van Afrika’s oudste natuurparken in een vergeten stukje wildernis, die samen met een community van E-Rangers zal worden ontwikkeld.